A gyógyulás piramisa: Így hozd egyensúlyba a 7 csakrád!

Akkor vagyunk teljesen egészségesek, ha csakráink összhangban vannak egymással. Az egyensúly megteremtését a mediatáció, a hang- és arómaterápia, vagy jóga segítségével érhetjük el. Azonban azt jó tudni, hogy minden csakra egyensúlyba helyezése más-más módszert igényel.

14580124565636_32304129267357_db

A hét csakra egy piramishoz hasonló szerkezeten helyezkedik el. A legfelső csakra a legkeményebb, legstabilabb, amelyet nehéz alakítani, a legalsó csakra pedig képlékeny, és könnyen irányítható. Mindenik csakrához tartozik egy elem, egy érzet. Így az első csakrához szorosan kötődik a föld elem, és a szaglás érzete, a második csakrához a víz elem és az ízlelés, a harmadikhoz a tűz elem és a látás, a negyedikhez a levegő elem és az érintés, az ötödikhez a hang elem és a hallás, a hatodikhoz pedig az úgynevezett hatodik érzék köthető. A hetedik csakrához csak a tiszta tudatállapot csatolható.

1-es csakra

Ezt a csakrát leginkább az aktív fizikai életmóddal, sporttal lehet egyensúlyba hozni, de segít az aromaterápia, a kertészkedés, bármilyen tevékenység, ami a szagláshoz köthető.

A 2-es csakra

Ez a csakra is eléggé erős fizikai jellegű, a leghatásosabb, ha jógával hozzuk egyensúlyba, de segítenek a narancssárga színű ételek, italok is, így a narancslé, a mangó, vagy a sütőtök fogyasztása ajánlott. A vizi torna és az úszás is jót tesz.

3-as csakra

Ide a látással kapcsolatos energiák, tevékenységek köthetők, mint a mandala, vagy a yantra, de a Nap is segít, hogy egyensúlyba kerüljünk, így érdemes kimenni a napfényre.

4-es csakra

Itt az érintéseknek jut főszerep. Például egy öleléssel máris összhangba hozhatjuk ezt a csakrát. Emellett segíthetnek az akupunktúrás és az akupresszúrás terápiák. Mivel ez a csakra szorosan kapcsolódik a levegőhöz, ezért a légzőgyakorlatok is nagyszerűek.

5-ös csakra

Itt a hang dominál, így egy kedvenc dal, dallam révén kerülhetünk egyensúlyállapotba, de egyes mantrák is megnyugtatnak, feloldják a bennünk lévő feszültséget.

6-os csakra

Itt a látásra lesz szükségünk, ennek van gyógyító hatása. A harmadik szem a vágyainkat, látomásainkat jelöli. Ahhoz, hogy ezeket megvalósítsuk, kreatív energiákra lesz szükségünk, valamint a meditáció erejét is érvényesíthetjük. Képzeljük el, hogy optimista, nyugodt emberek vagyunk, nevetünk a barátainkkal, jól érezzük magunkat, amint sétálunk az utcán, vagy a természetben.

7-es csakra

Jelen csakránál a teljes, tiszta, csendes meditáció a legjobb módja, hogy összhangba hozzuk a többi csakrával. Tisztítsuk meg gondolatainkat, tárjuk ki a szívünket a lehetőségek és az élet előtt.
Hozzászólások: