9 dolog, amit egy nő a macskától megtanulhatna!

“A nő olyan, mint egy teafilter: csak akkor látod az erejét, ha forró vízbe teszed” – Eleanor Roosevelt.

Ha egy boldog és kiegyensúlyozott életre vágysz, tanulj a macskádtól élni!

1. Légy figyelmes, koncentrálj a jelenre!

A macska minden figyelmét 100%-ban annak a tevékenységnek szenteli, amit éppen végez. Minden apró részletre figyel, egész testével az adott dologra koncentrál. Ezzel ellentétben mi emberek, soha nem tudunk egyetlen dologra koncentrálni, miközben egy dolgot csinálunk, ezer fele pörög az agyunk. Figyeld meg a macskád játszás, vagy vadászás közben, minden izmával, idegszálával, pontosan arra az egy dologra figyel. Gyakorolj! Tedd be a kulcsot a zárba, figyeld a hangját, a mozdulatot, az érzést, amint kinyílik az ajtó. Közben ne agyalj azon, hogy mit is fogsz főzni, miután a gyereket elhoztad az iskolából.

2. Türelem, rugalmasság, kitartás

A türelmetlenség sajnos a legtöbb emberre jellemző, mindent azonnal szeretnénk, nincs időnk kivárni, míg a dolgok beérnek, és az eredmény megszületik. Ha valami nem megy könnyen, lemondunk róla, otthagyjuk. Figyeld csak meg, egy macska órákig képes ülni az egérlyuk mellett, türelmesen és mozdulatlanul várja, míg a zsákmányt el tudja kapni. Nem sajnálja a ráfordított időt, hisz abban, hogy meg tudja csinálni.

3. Pihenés

Az emberek nagy része nem tud pihenni. Csak rohanunk egész nap, kapkodunk, így nem is csoda, ha hamar kimerülünk. A macskának nincsenek ilyen problémái, a leglehetetlenebb pózokban is tud pihenni, képes órákig zavartalanul aludni. Meg kell találnod az egyensúlyt a passzív és az aktív időszakok között.

4. Higiénia

Minden macska naponta többször tisztogatja magát, nagyon fontos számukra a higiénia. Ha csak nem nagyon beteg vagy öreg, a macska soha nem fogja elhanyagolni magát. A kellemes külső megjelenés a jó közérzetről, testi és szellemi egészségről tanúskodik.

5. Nyújtás!

Ha jól megfigyeled a macskát, sokat alszik, de időközönként felkel, egyet nyújt, és visszafekszik. A nyújtás nagyon fontos az ember életében is. Ha ülő munkát végzel, ne felejts el nyújtógyakorlatokat végezni.

6. Maradj kíváncsi és játékos!

Lépj ki a “kell”, és a “muszáj” szorításából. Légy egy kicsit spontán, élvezd a világot, ne hidd, hogy a játékosság csak a gyerekek kiváltsága. Végy példát a macskákról, bármikor benne vannak egy kis kergetőzésbe, játszásba. A pszichológusok szerint a macskák mindig nyitottak az új dolgokra, a felfedezés az életük, minden érdekli őket.

7. Tudd, hogy mit akarsz!

Sokan önzőnek, és számítónak tartják a macskákat, de nem ártana példát venni róluk, hiszen nagyon következetesek, és őszinték. Ha egy macskának nincs kedve ahhoz, hogy megsimogasd, akkor nem is fogja hagyni, pedig lehetséges, hogy azelőtt 5 perccel a világ legtündéribb bújós szőrgombóca ült az öledben. Tudja, hogy mit akar, és azt meg is követeli, egy macska mindig eléri a célját.

8. Nemet tud mondani!

Képes arra, hogy nemet “mondjon”, vagyis nyávog, karmol, faképnél hagy, ha valamit nem akar. A saját módján fejezi ki, de nem vesz részt olyan dolgokban, amit nem akar. Tanulj tőle: lelki egyensúlyod megőrzése érdekében, mondj nemet, ha úgy érzed, hogy bizonyos dologgal nem értesz egyet.

9. Mindig talpra esik

A macska az egyik legtalpraesettebb állat, ez szó szerint, és átvitt értelemben is igaz. Nem hiába mondják, hogy 9 élete van. Biztosan te is láttál már súlyos balesetet szenvedett macskát napok alatt regenerálódni. Sokat tanulhatsz ettől a nagyon szívós kis állattól.

 

Forrás

Hozzászólások: