5 mindennapi szokás, amitől csak úgy rakódik rád a zsír, de te mégis csinálod

Már egy jó ideje nem ettél gyorskaját és édességet sem, rendszeresen jársz sportolni, de úgy látod, hogy azok az extra kilók csak nem akarnak eltűnni. A legtöbb ember észre sem veszi, hogy néhány egyszerű reggeli tevékenység mennyiben képes változtatni ezen.
Felsorolunk 5 szokást, amelyet minél hamarabb el kell hagyni a súlycsökkentés érdekében.

1# Túl sok alvás
A túl kevés alvás, mint tudjuk magas stresszhormon szintet eredményez, amely növeli az étvágyat és többet eszünk másnap, mint kellene. Azonban az sem jó, ha túl sokat alszunk, ugyanis a 10 óránál több alvás magasabb BMI-t eredményez. Az ideális a 7-9 óra.

2# Sötétben készülődés
Amint felébredsz, az első dolgod az legyen, hogy kihúzod a sötétítőt és beengeded a napsugarakat, ugyanis annak kék hullámai növelik az anyagcsere sebességét és segítik a szervezetet felébredni. 20-30 perc nappali fény is elég ahhoz, hogy befolyásolja a testtömegindexet.

3# Bevetetlen ágy
Furcsának hangzik, de igaz. Az amerikai National Sleep Foundation (Nemzeti Alvás Alapítvány) tanulmánya szerint azok, akik beszámoltak róla, hogy reggelente bevetik az ágyukat, jobb alvásminőségről nyilatkoztak, mint azok, akik nem. A jó alvás pedig egészséges testsúlyhoz elengedhetetlen.

4# Mérlegelés
A napi testsúlymérés egy nagyon hasznos gyakorlat, amely ösztönzőleg hat a súlycsökkentésre. A legalkalmasabb idő a mérlegre állásra az ébredés és mosdóhasználat utáni, ivás és evés előtti időszak. Ilyenkor a felesleges víz eltávozik a szervezetből és sokkal pontosabb értéket kaphatunk.

5# Túl kevés reggeli
Egy kiegyensúlyozott reggeli szerepe kiemelkedően fontos a napi étkezésben. Tartalmaznia kell teljes értékű fehérjét, egészséges zsírt és komplex szénhidrátot is. Így megelőzhető a délutáni túlevés és a szervezet működése is sokkal hatékonyabb lesz.

Hozzászólások: