A NÉMET SAJTÓ MAGYARORSZÁG ?KIDOBÁSÁT? KÖVETELI AZ EU-BÓL A német lapok azt feszegetik, vajon Brüsszel meddig tűri még,…

Badische Zeitung szerint az új magyar törvény, amely a határon épített szögesdrótkerítés átlépését bűncselekménynek nyilvánítja,?a genfi menekültügyi konvenció lábbal tiprása?. ?Orbán megmérgezte az európai politikai légkört a muzulmán többségű keresztény Európa víziójával, ami az egyébként is nehéz európai kompromisszum megteremtését a menekült kérdésben a korábbinál is nehezebbé teszi.?

1000_n_vnap_maci_400x400_20150905_094528

Nordsee-Zeitung szerint Németországnak arra kell felkészülnie, hogy a menekültek tartósan nála maradnak, ezért ?ne vesztegessük az időt, hanem ösztönözzük az önkormányzatokat a befogadásra. Integráljuk őket, az óvodában, az iskolában, a sportegyesületekben, a szomszédi kapcsolatokban, a munkahelyeken. Szervezzük meg a kölcsönös megismerést. Ismertessük meg az új szomszédainkat a mi kultúránkkal és a mi értékeinkkel és örömmel tudjunk meg rólunk minél többet. Ne ismételjük meg a múlt hibáit, amikor emberek tömegeit kirekesztettünk és gettókban zártunk, ahol nem dolgoztak és nem volt alkalmuk a társadalmi életre sem. Ebben az esetben az integráció nem lesz sikeres.?

Huffington Post szerint ?ami a budapesti Keletinél történt az Európai Unió alapját képező európai eszme lábbal tiprása volt?. ?Ki gondolta volna, hogy az EU-ban lehetséges lehet, hogy egy hataloméhes politikus több száz menekültet egy vonatban hagy, majd egy lágerbe akar szállítani?A menekülteket azzal riogatja, milyen veszélyeket rejtene számukra, ha Magyarországon próbálnának meg élni? Ki hitte volna, hogy azt fogják nekik mondani, hogy jobb otthon a háborúban élni, mint Európában menekültstátuszért folyamodni? Ezt úgy is lehet értelmezni, hogy erőszakkal fenyegetőznek. Meg van a lehetősége, hogy Magyarországot de facto kidobjuk az EU-ből. A 7. paragrafus szerint, ez lehetséges, ha egy ország súlyosan megsérti az Európai Unió alapértékeit. Minek kell még történnie ahhoz, hogy Brüsszelben elismerjék, hogy ami Magyarországon történt, az kendőzetlenül, arcátlanul kimeríti ezt.?

Berliner Zeitung szerint ?senki nem mondhatja, hogy mi közünk hozzá. A saját felelősségükre jönnek. Mitől tartunk? Hogy a legális befogadás következtében egyre többen jönnek? Biztos, de ha így jönnek, akkor kiszámíthatóan és biztonságban jönnek. Ezzel csak nyerhetünk. Ezzel életeket és Európa alapértékeit mentjük meg.?

Reutlinger General-Anzeiger úgy véli, hogy ?Orbán arra használta a menekülteket, hogy rendkívüli állapotot rendelhessen el szeptember közepén.? A lap emlékeztet Orbán politikai, ellenzéki múltjára, elkötelezettségére az EU és a NATO mellett, majd kijelenti: ma már csak a Brüsszelből áramló pénzt látja és az európai integráció ellenségévé vált. Egykoron demokráciáért és szabadságért kiáltott, most autoriter rendszert tart fenn. ?A rendkívüli törvényeivel állítólag a menekültáradatot akarja megfékezni, de valójában a polgári szabadságjogokat akarja korlátozni, lehetővé tenni, hogy a hadsereget vethesse be a civilek ellen.?

Hozzászólások:

One thought on “A NÉMET SAJTÓ MAGYARORSZÁG ?KIDOBÁSÁT? KÖVETELI AZ EU-BÓL A német lapok azt feszegetik, vajon Brüsszel meddig tűri még,…”

Comments are closed.