Müller Péter: Az igazi Nő

Előfordult már. Volt, hogy férfi ismerősöm tőlem kérdezte meg egy hangos sóhajtás közepette, hogy “hogy lehet kiismerni a nőket?”. Aztán az illető félig heherészve hozzátette, ez a feladat az, amire a férfiak képtelenek.

A nő, mint misztikum? Dehogyis.

A nők egy cseppet sem titokzatosak. Van ugyanis egy nagyon ügyesen olvasható könyve minden nőnek: a szeme. Minden bele van írva. Minden pillanata bele van írva. Minden érzelme, fájdalma, öröme, tépelődése. Minden ott van. És ha már a Ti Férfiak titkot keresnek, akkor elárulom: a titok nem más, mint a tudás, hogy ezt a könyvet olvasni tudják. Pedig ez sem nehéz…..csak nézd a szemét. Mindent elárul.

Soha nem nőnék fel ahhoz a feladathoz, hogy olyan mély és nagy gondolkodó lehessek, mint Müller Péter, így az én bevezetőm után jöjjenek az ő gondolatai a témában. Talán …. ugyanazt írja.

Az igazi nőnek csak a szemét nézd, és azt sem kívülről, hanem a lelke felől. Először meg kell érezni a lelkét. Ha a lelke felől nézed, az első réteg a félelem, a múlt és a jelen sebei. Ha ezzel megtanulsz bánni, akkor láthatod a második réteget, a gyengédséget, a cirógatás vágyát. Ha ezt is látod, a harmadik rétegben látod az öröm pajkosságát, a negyedikben a harag villámait, az ötödikben a harmónia vágyát, a hatodikban a gyönyör cirógatását, és a hetedikben azt a szeretetet, ami teljesen a Tied. Minden igazi nő hét fátyoltáncot táncol, és régen elvesztél, ha a fátylat, a keblei halmát, vagy a csípőjét nézed. Csak a szemét nézd, a teljesen ruhátlan lénye, az örömtől hullámzó, vagy fájdalomtól görnyedő teste minden apró titka a szemében van.

Müller Péter

Hozzászólások: