Így ragadnak Pesten a menekültek ? A háborúk csak eztán jönnek

Tanúja voltam este, hogyan intézkedik a rendőrség, és mennyire zéró jogi lehetőségeik vannak arra is, hogy legalább igazoltatni tudják a bevándorlókat, nemhogy menekülttáborba vinni. Ugyanis aki nem akar menekülttáborba menni, ahhoz nem nyúlhatnak. Ha magyar állampolgár nem igazolja magát, vagy nem engedelmeskedik a rendőrnek, akkor minimum szabálysértési eljárás alá vonható, megbilincselhető, előállítható, ha nem fizet, bebörtönözhető stb., de egy ismeretlen bevándorló viszont azt csinál, amit akar. Ez a nemzetközi törvény. Igen, a nemzetközi liberális szabályozó rendszer kirekesztő és fasiszta vonásai közé tartozik, hogy egy teljesen ismeretlen külföldinek sok tekintetben olyan jogai vannak, amik egy itt született, egész életén át adózó, a törvényeket betartó állampolgárnak és családnak egyáltalán nincsenek.

1000_menekultek-sziria-770x4721_20150831_103047

Annak hírére, hogy bedugult a Keleti pályaudvar, kerékpárral ismét elugrottam a helyszínre tegnap délután és éjszakáig ott és a környéken is maradtam.Mesés kép tárult elém, amikor megérkeztem a Keletihez. Mint a régi szép időkben, amikor külföldön arab, iszlamista és más bevándorlók közt éltem, Budapest ezen részén mindenütt arabok hevertek laza pokrócokon a földön, a pályaudvar fedett részében, sűrű és rendezetlen tömegekben. (Nekem ? mert ismerem őket, milyenek ? arab a szír, az iraki, a pakisztáni, az egyiptomi, a líbiai stb.)

Magyarországi ismerősökkel találkoztam, hol a Máltai Szeretetszolgálat aktivistáival, hol a menekülteket élelmező, ruházó, minden panaszost folyamatos orvosi ellátásban részesítő menekültsegítőkkel beszéltem, és beinvitáltak a raktárba is. A sürgölődés során ? nem hagyva, hogy nők cipekedjenek helyettem ? a menekültek élelmezésében és plédek vagy pokrócok ellátásában is részt vettem.

A szírek közül egyébként azt mesélik, hogy Ausztriában a rendőrség állandóan zaklatja őket, persona non grata-k (nem kívánatos személyek), és sokan jöttek vissza Ausztriából Magyarországra, annak ellenére, hogy továbbra is Németország a céljuk. Ez egy pillanatnyi helyzetkép.

A fenti is ugyanaz a tétel, amiről senki nem beszél, pedig én mondtam, hiszen köztük élve tudom, hogy mentek a dolgok. Tehát nagyon-nagyon sok menekült abban az országban ragad, ahol kap valamiféle ellátást, illetve nagyon sokan járják keresztbe-kasul az országokat és a kontinenst, sőt, sokan a földrészek között is úgy járnak-kelnek, mint más a városszéli erdőbe kirándulni, hiszen nincs állandó otthonuk, vagy nem akarnak az állandó otthonukba visszatérni.

És nagy tömegek jellemzően ott ragadnak, ahol a kormány nem adja utasításba a hatóságok általi vegzálást, és ahol van mit enni. Érdekes, ezekről nem beszél senki. Na most az ellátás miatt Magyarország elfelejtheti, hogy átjáróház csupán, mert az, hogy mennyi migránst kell ellátnia az elkövetkező évtizedek során és egyfolytában, azaz mekkora lesz Magyarországon az egész lakosságot sújtó szegénység és munkanélküliség, valamint a bűnözés stb., meghatározóan attól függ, hogy az ország beengedi-e a menekültáradatot a határon, ad-e nekik enni és zaklatja-e őket a hatóságokkal. Benne voltam, megéltem, tudom, hogy ez a törvény.

Orbán Viktor jelenleg korlátlanul beengedi a menekülteket, eteti, itatja, fedett területet biztosít nekik, a legális menekültek kaphatnak havi zsebpénzt, napi élelempénzt, számos olyan joggal rendelkeznek, amivel egy magyar civil vagy hajléktalan soha(!), soha(!), de soha(!), a hatóságok hozzá sem érhetnek az arabokhoz stb., az egyéb hatósági zaklatások sem léteznek, amik elriasztanák őket, tehát Magyarország momentán potenciális tömeggyűjtőhely. Azokkal az ellátó módszerekkel, amiket az Orbán-kormány biztosít, az egész országot, előre tervezetten menekülttáborrá lehet alakítani.

Már éjszaka volt, amikor elindultam. A Keleti pályaudvar mellett hagytam a kerékpárt, amivel jöttem, és amihez éppen lépni akartam, amikor előttem kiabálásra lettem figyelmes, és láttam, ahogyan a kerékpár körül egy nagyobb csoport összeverődik. Amint közel értem, láttam, hogy egy csomó készenléti rendőr, egyenruhában, és egy nagyobb csapat bevándorló az. Ezért úgy döntöttem, nem távozom, hanem végignézem, mi történik.

A háborgó ? később kiderült ? afganisztáni bevándorlók (viseletük alapján is muszlimok, nőkkel és gyerekekkel) azon hőbörögtek, egyik-másik kiabálva, hogy a rendőrség a bicskei menekülttáborba akarja őket vitetni azzal az egyik busszal, ami hamarosan ? már jó pár menekülttel ? meg is érkezett. A bevándorlók és a rendőrség, valamint a menekülteket segítő aktivisták közötti kommunikációt ? volt az aktivisták közt régi ismerősöm is, sok rendőrt pedig látásból is szoktam ismerni ? főleg arab származású, évek és évtizedek óta Magyarországon élő tolmácsok biztosították. A helyszínen intézkedő jogvédők szerint a rendőrök érkezésére az afgán csoport kétharmada elszaladt. Így az a nagyjából tucatnál több bevándorló csak a maradék volt.

A rendőrök amúgy végig igen profin látták el a dolgukat, határozottságot is mutattak, nagy hangon próbáltak annyi tekintélyt elérni, hogy valamiképpen visszafogják a menekülteket súlyosabb rendbontástól és netán engedelmességre bírják. Ennél többet ? eddig is tudtam ? a hatályos nemzetközi jogszabályok miatt nem tehetnek. Nagyjából 15 egyenruhás ? erősen hézagos módon ? nagyjából körbeállta a kb. 20 főnyi afgán bevándorló csoportot, és úgy próbálták az aktivistákon és a tolmácsokon keresztül rávenni őket arra, hogy az időközben megérkezett buszra, ami a bicskei menekülttáborba tartott, felszálljanak. A menekülteket védő aktivisták szóltak, hogy jó lesz vigyázni, mert lehet, hogy a bevándorlók verekedni kezdenek majd. De végül erre nem került sor.

A rendőrökön látszott, hogy sokféle parancsot készek végrehajtani, mármint természetesen függetlenül attól, hogy az bűncselekmény-e vagy sem, de végül azt az utasítást kapták ? a parancs az ORFK-tól jött, amellyel folyamatosan kapcsolatban voltak -, hogy mivel a hatályos jogszabályok miatt nem nyúlhatnak a bevándorlókhoz, és nem kényszeríthetik őket arra, hogy felszálljanak a buszra, ezért el kell őket engedni. Szóltak a tolmácsoknak és az aktivistáknak, hogy segítsenek az afgánoknak megmutatni, kísérjék őket a Keleti pályaudvar alatti, tranzit zónának nevezett területre.

Később ezen menekültek élelmi és fekvőhely-ellátásában is részt vettem, mivel nem nézhettem, hogy női aktivisták cipekednek helyettem.

Tehát ? mert ezt sem láttam és olvastam még sehol ? tömegével vannak olyan helyzetek, hogy a menekültek egyszerűen nem hajlandók menekülttáborba menni, és a nemzetközi jogszabályok alapján erre nem is kötelezhetők. Természetesen egy ország miniszterelnöke bármit megtehet, és nem jellemző, hogy bármilyen ilyen és hasonló szintű jogsértésnek bármi következménye lenne, de a Fidesz egyelőre úgy döntött, hogy nem zárja le a határokat, nem állít hadsereget a határ mentén, hogy pl. könnygázzal visszakergesse a menekülteket Szerbiába, hanem inkább betartja a hatályos jogszabályokat.

Tegnap a határátlépők száma már meghaladta a 3 ezret. Ha ez minden nap így lenne, akkor egyetlen év alatt 1 millió 1 százezer embert kellene teljes ellátásban részesítenünk. A biztonságpolitikai szakértők szerint ez a mostani viszont csupán az első népvándorlási hullám Európa iszlamizációját tekintve. A következő menekültáradatok és népvándorlások nagyságrendekkel nagyobbak lesznek, szorzatosan annyi menekültek tömegeivel. Csak Pakisztánban közel 200 millió ember él. Kevés propagandával elérhető, hogy meginduljanak akár 30 millióan. Eközben a robbanásszerűen szaporodó lélekszámú Afrika fél kontinense megindulhat Európába. Alig kell hozzá pár multi, aki kifizeti a propagandát, és Afrika megérkezett Európába.

Európa pedig választás elé kényszerül: vagy tönkre teszi magát és egész lakosságát is, és be fogja vezetni az iszlamizmust ? másutt is láttunk arra példát, hogy ahol a többségi társadalom a hajdani kisebbség lesz, ott a hajdani kisebbség fog uralkodni és elnyomja, valamint elkergeti a hajdani civilizáltabb népet, saját fajtáját is terrorista színvonalú diktatúrába borítva -, tehátEurópa vagy öngyilkos lesz, vagy pedig bármilyen válságmegoldásokkal, de egyszerűen áthatolhatatlan betonfalként állja útját saját pusztulásának.

Hozzászólások: