Így szabadulhatunk meg a hátfájástól alig 60 másodperc alatt

A sok ülőmunka és a mozgásszegény életmód következtében gyakran alakul ki hosszan tartó és krónikus hátfájás. Elsősorban ajánlott az életmódon változtatni, iktassunk be minden nap egy kevés gerinctornát a probléma megoldása érdekében.

gyakorlat-hatfajasra

1. Üljünk kényelmes pozícióba, csukjuk be a szemünk, majd lélegezzünk mélyeket, és próbáljunk meg minél jobban lazítani.

2. Támasszuk neki lazán a nyelv hegyét a felső fogsornak belülről, majd ott pihentessük.

3. Lélegezzünk mélyet 4 másodperc alatt, tartsuk bent 7 másodpercig, majd fújjuk ki a szájon át hosszabban, 8 másodperc alatt.

4. Ismételjük meg ezt háromszor.

Minden este lefekvés előtt végezzük el az alábbi alig 60 másodperces nyújtógyakorlatot, hogy megszabaduljunk a hátfájástól.

1. Feküdjünk hasra, támasszuk ki magunkat a könyökünkkel, majd homorítsuk a testünket, a fejünket tartsuk jó magasra, nyújtsunk. 8 másodpercig tartsuk ezt a pozíciót, és kétszer ismételjük meg.

2. Feküdjünk hátra, majd a nyújtott karra támaszkova, a lábat behajtva emeljük fel a testünk. A medence legyen egyenes testtartásban 8 másodpercig. Kétszer ismételjük meg.

3. Maradjunk a háton, a lábak legyenek behajtva, fogjuk át a két kezünkkel a térdünket, és amennyire csak tudjuk, húzzuk fel a mellkasunkig. Maradjuk ebben a pozícióban 8 másodpercig. Kétszer ismételjük a gyakorlatot.

Hozzászólások: