SZABADULJ MEG A KÍNZÓ FOGFÁJÁSTÓL PÁR PERC ALATT EZEKKEL A HÁZI MÓDSZEREKKEL!

A fogszuvasodás következtében a fog védőrétege, a zománc tönkremegy és a káros baktériumok, kórokozók bejutnak a fog belsejébe, ahol gyulladást okoznak. Ez pedig borzalmas fájdalommal jár, és gyors beavatkozásra van szükség.

Igaz, ha rendszeresen járnának az emberek ellenőrzésre, könnyen kivédhető lenne ez a fogas probléma. Ennek ellenére nem árt egy pár megoldást észben tartani, ha megfájdult a fogunk, és nincs „kéznél” egy fogorvos.

Lássuk a tippeket, de azért azt kihangsúlyoznánk, hogy ha lehetőség van rá, minél sürgősebben fel kell keresni egy fogszakembert.

1. LANGYOS, SÓS VÍZ

Egy pohár langyos vízbe oldjunk fel egy evőkanál sót. A sónak gyulladáscsökkentő hatása van, és fertőtlenít is.

2. OLAJRÁGÁS

Vegyünk a szánkba két evőkanál olívaolajat, majd alaposan öblögessük át vele a szájüreget, minél több ideig bírjuk annál jobb. A legoptimálisabb, ha 15–20 percig „rágjuk” az olajat. Utána köpjük ki, amellyel együtt a gyulladást és fájdalmat okozó baktériumok is távoznak majd.

3. SÓ ÉS FEKETE BORS

E két alapanyag kombinációja remekül elbánik a káros baktériumokkal. Egyenlő arányban keverjük össze a sót és a fekete borst, adjunk hozzá pár csepp vizet, hogy fogkrém állagot kapjunk. Ezzel kenjük be a fájós fogunkat, és hagyjuk rajta pár percig.

4. FOKHAGYMA

A fokhagymában is nagyon erős antibakteriális hatóanyagok találhatók. Csak zúzzunk össze egy gerezdet, keverjük össze egy kevés konyhasóval, majd tegyük rá a fogunkra. Ha tudunk, rá is haraphatunk, hogy a fokhagyma hatóanyagai könnyebben kiszabaduljanak. Érdemes még pár napig alkalmazni ezt a kúrát.

5. SZEGFŰSZEG

Két szegfűszeget zúzzunk össze, és keverjük el némi étkezési olajjal. Ezzel kenjük be a fájós területet. A lüktető érzés hamarosan enyhülni fog. Szegfűszeges vízzel is öblíthetünk, az is segít.

6. GYÖMBÉR

Áztassunk be egy pohár vízbe egy darab friss gyömbér gyökeret, majd azzal gargalizáljunk.

7. JÉGKOCKÁS TASAK

Ha van odahaza a mélyhűtőben pár jégkocka, törjük össze, tegyük egy anyagdarabba, fogjuk össze, és tegyük az arcunkra, ahol a fogunk fáj.

8. HAGYMA

Rágjunk össze egy-két karikát, és a fogfájás enyhülni fog, a hagyma fertőtlenítő és antibakteriális hatóanyagaink köszönhetően.

9. KURKUMAPOR

Keverjünk össze egy fél teáskanál kurkumaport pár csepp mustárolajjal, hogy pasztaszerű készítményt kapjunk, és ezt tegyük rá a sajgó fogra 15 perc erejéig. Azután öblítsük ki a szánkat.

10. TEÁSTASAKOK

A kis fekete teásfiltereket nem kell kidobni, mert a bennük lévő tannin hatásos fájdalomcsillapító is. Tegyük rá pár percig a problémás fogra.

11. A GUÁVA FA LEVELE

Csak el kell majszolni 2–3 levelet, de főzetet is készíthetünk belőle, amelybe tegyünk egy kevés sót is. Ha kihűlt, használjuk szájvízként.

12. BORSMENTA LEVÉL

A borsmenta leveléből is érdemes rágni pár levelet, ha meg szeretnénk szabadulni a fájdalomtól. Ajánlott friss levelet használni, de ha ez nincs, a szárított is megteszi.

Hozzászólások: