NEM KELL MŰTÉT! ÍGY SZABADULJ MEG A BÜTYÖKTŐL RÖVID IDŐN BELÜL, ORVOS NÉLKÜL!

A LÁBON LÉVŐ BÜTYÖK AZ EREDMÉNYE A DEFORMÁLÁS KIALAKULÁSÁNAK, AMELY A LÁBUJJAKNÁL LÉVŐ CSONTBAN KÉPEZ EREDMÉNYEKET. SZÁMOS TÉNYEZŐ BEFOLYÁSOLJA A BÜTYÖK KIALAKULÁSÁT, BELEÉRTVE A SZŰK CIPŐ, A GYENGE LÁBSZERKEZET, VAGY A REUMÁS ÍZÜLETI GYULLADÁS.

Egyes embereknél még a genetikai hajlam is ide tartozik. A megkeményedett bütyök annyi fájdalmas is lehet, hogy szinte elviselni sem tudunk magunkon lábbelit, főleg olyat, ami közvetlenül érintkezik a bütyökkel.

A bütyök nem csak önmagában “veszélyes”, ugyanis olyan belső, ízületi gyulladást okozhat, amely idővel átterjedhet a lábujjakra is és akár ott is felléphetnek elváltozások, duzzanatok, fájdalmas pontok. Számos módja létezik a bütyöktől való megszabadulásnak, amelyek közül az egyik leggyakrabban alkalmazott módszer a műtét. Azonban ez nem mindig jár sikerrel, vagy idővel kiújul a bütyök. Szerencsére a házi gyógymódok könyvtárában létezik megoldás erre is.

1. BABÉRLEVÉL TEA

Ahhoz, hogy megszabadulhassunk a bütyöktől, a legelső lépés, amit meg kell tennünk az az, hogy az ízületeket belülről kell megtisztítani. Erre segítségünkre szolgál a babérlevél!

300 ml forró vízben áztassunk 5 percig egy zúzott babérlevelet, valahogy az esti órákban. Öntsük át a keveréket egy termoszba és hagyjuk egész éjszakára. Reggel szűrjük le az italt és a nap folyamán az egészet kortyolgassuk el. Semmiképp ne egyszerre igyuk meg! 3 egymást követő napon ismételjük meg a kezelést, minden napra friss teát készítsünk! A 3. nap után tartsunk egy hét szünetet, majd kezdjük el a kúrát újból. A kúra alatt gyakoribb vizelési inger lép fel, amitől nem kell aggódni, a szervezet természetes reakciója lesz, ami azt jelenti, hogy a só elkezdett feloldódni a szervezetben és ez okoz irritáló érzést a húgyhólyagoknál. A bütyök ezzel a nagyon egyszerű, filléres módszerrel körülbelül 2 hónapon belül teljesen eltűnik.

szabadulj-meg-a-butyoktol-termeszetesen

2. BABÉRLEVÉL MEGOLDÁS

100 ml 96%-os alkoholba tegyünk 5 nagyobb babérlevelet, amelyet előzőleg törjünk jó alaposan össze. Egy hétig hagyjuk állni az oldatot, majd szűrjük át. Áztassuk a lábunkat meleg szódabikarbónás vízbe (3 liter vízhez 1 evőkanál szódabikarbóna) és miután kihűlt a víz, kenjük be a szárazra törölt bütyköt az alkoholos oldattal. Húzzunk rá zoknit és hagyjuk így egész éjszaka.

3. JÓD ÉS AZ ASZPIRIN

Ez egy másik hatékony otthoni gyógyír a fájdalmas bütyök ellen, ami az ízületekre is csodálatos hatással bír.

5 tabletta Aszpirint törjünk össze porrá és keverjünk hozzá 10 ml jódot. Keverjük jól össze, amíg az Aszpirin teljesen fel nem oldódik. Alkalmazzuk a fájdalmas területen minden este, egészen addig, amíg a kívánt eredményhez jutunk.

Hozzászólások: