HA MINDEN NAP JOGHURTOT ESZEL, KÖNNYEBBEN FOGYHATSZ!

Ki gondolná, hogy a szervezetünkben kevesebb sejt található, mint baktérium. Az emésztőrendszerünkben több mint 500 féle baktérium él. Ezeknek a baktériumoknak a nagy része hasznos, sőt elengedhetetlen az egészségünk megőrzéséhez. A hasznos baktériumok segítenek megakadályozni a káros baktériumok elszaporodását, amelyek akár hugyuti, vagy hüvelyi panaszokat okozhatnak. Az egészséges szervezetben 85 százalékban laktobacilus található, ami a joghurtokban is fellelhető.

Ha antibiotikumot kell szedni, a gyomor egészsége felborul, mivel a jótékony baktériumok elpusztulnak. Ennek következtében hasfájás, puffadás, hasmenés, de még akár gombás fertőzések is felléphetnek. A kutatók vizsgálatai szerint azok az antibiotikumot szedő betegek, akik naponta 2 x 250 gramm élőflórás joghurtot ettek kevésbé érzékelték a kellemetlen tüneteket, sőt volt akinél nem is jelentkeztek.

Más kutatások szerint az élőflórás joghurt segítenek a gyulladásos bélbetegségek csökkentésében, sőt az irritábilis bélszindróma tüneteinek enyhítéséhez is hozzájárulhatnak.

konnyebben-fogyhatsz-ha-minden-nap-elofloras-joghurtot-eszel

Mire jó a joghurt?

Candida:

A zavaró hüvelyi panaszok, a viszketés és égő érzés egyik fő okozója. Egy vizsgálat bebizonyította, hogy azok a nők akik napi 250 gramm élőflórás joghurtot fogyasztanak, nagy valószínűséggel elkerülhetik a candida okozta hüvelygombásodást. A már kialakult gombás fertőzés esetén is hatékony lehet a joghurtfogyasztás! Bakteriális hüvelyi fertőzések folyamán azonban érdemes kerülni.

Fogyókúra:

Mikor le akarunk adni néhány kilót, fontos, hogy a bélrendszerünk jól működjön. Ha a bélrendszerünk jól működik, a táplálékokat könnyebben fel tudja dolgozni, így a fogyás nem lesz nehéz. Ha hetente legalább 3 alkalommal élőflórás joghurtot eszünk, a gyomor és a bélrendszer is egészségesebb lesz, így ha szeretnénk fogyni pár kilót, az nem lesz nehéz feladat. A fogyókúra folyamán építsük be a táplálkozásunkba az élőflórás joghurtot, így sokkal könnyebb lesz a fogyás.

Húgyúti fertőzés:

Egy tanulmány szerint azok a nők, akik hetente legalább három alkalommal élőflórás joghurtot esznek, 80%-al kisebb eséllyel kapják el a húgyúti fertőzéseket.

Erős csontok:

A tejtermékek, így az élőflórás joghurt is hozzájárul a csontok egészségéhez és annak megőrzéséhez.  A joghurtban lévő kalcium elengedhetetlen az erős csontozathoz.

Hozzászólások: