Hamarosan 18 éves leszel… egy anya elgondolkodtató levele a lányához!

Egy anya elég durva levelet írt a 15 éves lányának, olvassátok el, érdemes.

1. Három év múlva elküldhetlek itthonról, rettenetesen hangzik? Amikor betöltöd a 18 évet két választásod lesz. Ha egyetemre fogsz járni, akkor én fizetem a tanulmányaidat ameddig elvégzed az egyetemet, ha dolgozni mész, akkor a magad ura leszel.

Az, hogy eltartsak egy 18 éves lányt nem helyes, van rá 3 éved, hogy dönts. Három év múlva át fogok költözni a te szobádba, az lesz a hálószobám.

2. Gyönyörű vagy és intelligens, ha van olyan személy aki ezt nem érti meg, az legyen az ő dolga.

3. Én nem vagyok példa a számodra. Te egy más fajta személyiség vagy, nem kell tetsszen neked az ami nekem tetszik. Nem kell engem figyelembe venned, de állj készen, hogy felelni tudj ezért.

4. Szabad vagy, nem várok el tőled semmit, lehetsz utcaseprő vagy üzletember, a te választásod, de ne felejts el újra olvasni amit írtam az első pontban.

5. Nekem nem tartozol semmivel. Nem azért neveltelek fel, hogy tartozz nekem valamivel is, egyedül fogod kiválasztani azt ami fontos és értékes a számodra. A te életed, a te választásod.

6. Ne felejtsd el, hogy van otthonod. Bárhogy is alakul az életed én melletted leszek, segíteni fogok, de csak akkor, ha kéred, mert másképpen nem avatkozom bele a dolgaidba.

7. Nekem meg van a saját életem. Nem vagyok köteles feladni a dolgaimat azért, hogy neked jó legyen. Megtehetem, de nem kötelező.

8. Neked meg van a saját életed. Te fogod eldönteni azt, hogy kihez mész férjhez és ki lesz a gyermekeid apja, úgy csinálod ahogy akarod. Bárhogyan is választasz, ha rosszul is mindenképpen a lányom maradsz, ne feledd.

9. Senki sem fog rosszat tenni neked. Ezt elég nehéz megérteni, de mindenki el van foglalva saját magával. Minden személy úgy viselkedik ahogy gondolja, hogy jó neki. Senki (ha egészséges pszichikailag) nem fogja megkeseríteni az életed.

10. Ne szaladj el a felelőség elől. 18 éves korodban már te vagy a felelős, hogy el tudod-e tartani magad, vagy esetleg a gyerekeidet. Ha szerencséd van akkor segít a család. Neked könnyebb lesz, de ők nem kötelesek, hogy segítsenek neked, ne számíts az ő segítségükre.

11. Ne hallgass rám. Azért írtam le ezt a 11 pontot mert hiszem, hogy a te életed jobb lesz mint az enyém, de te nem vagy én. Ne hasonlítsd hozzám magadat, menj és élj!

Vigyázz, hogy ne panaszkodj ezután. Ne kapcsold ki a telefonod mert aggódni fogok, az édesanyád vagyok, számíthatsz rám.

Hozzászólások: