Egy pohár meleg sós víz eltávolítja az összes méreganyagot a szervezetből

Aki elfogyasztja a szükséges vízmennyiséget, vagyis a napi legalább 2-3 liter tiszta folyadékot, annak ajánlott legalább 1-2 kisebb pohár sós vizet is beiktatni. A víz ugyanis kimossa a szervezetből a méreganyagokkal együtt az ásványi sókat is. A sós víz kellőképpen regenerálja a szervezetet, és számos jótékony hatással rendelkezik.

sos-viz

Indiában a sós víz méregtelenítő hatásátmár nagyon rég ismerik, azonban a nyugati világ ezt az információt még gyakran elutasítja. Fontos, hogy megismerkedjünk a sós víz pozitív tulajdonságaival. Egy pohár langyos vízbe tegyünk egy teáskanál tengeri sót, igyuk meg lehetőleg éhgyomorra naponta.

1. Hidratálás

Matt Stone táplálkozási szakértő szerint, a sima vízzel nem tudjuk kellőképpen hidratálni a testet. E célból ajánlott a sós víz beiktatása is naponta egy alkalommal.

2. Megfelelő emésztés

Ha emésztési problémákkal küzdünk, szintén megoldást jelenthet a sós víz, hiszen ez serkenti a bélműködést. Minden reggel fogyasszunk el egy-egy pohár sós vizet éhgyomorra, és hamar megoldódik majd a probléma.

3. Álmatlanság ellen

Az ásványi sók megnyugtatják az idegrendszert. Ha problémáink vannak az elalvással, fogyasszunk el egy pohár sós vizet.

4. Méregtelenít

Egy pohár sós víz erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, így gyorsan kihajtja a szervezetből a káros baktériumokat és méreganyagokat.

5. Az egészséges csontokért

Az ásványi sók nagyon jó hatással vannak a csontok egészségére. Különösen azoknak ajánlott a sós víz fogyasztása, akik csontritkulással küzdenek.

6. Jó hatással van a bőrre

Ha tiszta és egészséges bőrt szeretnénk, igyunk meg minden nap egy pohár sós vizet. Szintén méregtelenítő hatásának köszönhető, hogy széppé varázsolja a bőrt.

7. Sok ásványi anyagot tartalmaz

A sós víz egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy számos nélkülözhetetlen ásványi anyag van benne. Ha egészséges életet szeretnénk, semmiképp ne hagyjuk ki a napi egy pohár sós víz fogyasztását.

Hozzászólások:

4 thoughts on “Egy pohár meleg sós víz eltávolítja az összes méreganyagot a szervezetből”

Comments are closed.