Ajándékba sütötte a lakodalmas tortát,de jött a Nav-Oszd meg te is!

160ezer forintos büntetést kapott az a Záhonyi asszony,aki az ismerősének ajándékból sütötte a lakodalmas tortát.Természetesen a Nav nem hitte el a a nő magyarázatát és kiszabta a büntetés..Nem ez az első eset hogy büntetést szab ki a NAV.Otthon dolgozó cukrászokat ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Tolna megyei revizorai. Többükről kiderült, hogy adószám nélkül végezte a tevékenységét. A hivatal munkatársai 160 ezer forint mulasztási bírságot szabtak ki.

Mózsik Szilvia sajtószóvivő elmondta, országosan és a megyében is megjelentek a hobbicukrászok, akik rendszeresen vállalják sütemények, torták készítését ünnepi alkalmakra, lakodalmakra, annak ellenére, hogy adószámmal, engedéllyel nem rendelkeznek. Az ilyen cukrászok elérhetősége szájról-szájra terjed, ezért kívülállók számára nehezen megtalálhatók. Az ellenőrök alapos munkát végeztek, először összegyűjtötték a címeket, aztán felkeresték az otthonukban dolgozó tortakészítőket. Kettőről kiderült, hogy adószám nélkül folytatta a tevékenységét.

A sajtószóvivő elmondta, a vállalkozó kedvű tortakészítőkkel szemben eljárás indult, melynek során az adóhivatal összesen 160 ezer forint mulasztási bírságot állapított meg, Az eltitkolt jövedelem feltárására további vizsgálatokra számíthatnak a hobbicukrászok.A ?hobbicukrászok? kiléte, elérhetősége szájról-szájra terjed, ezért nehezen akad rájuk az adóhatóság. Most ketten lebuktak, jól meg is büntették őket.

NAV_torta_3

Oszd meg te is!

Hozzászólások:

17 thoughts on “Ajándékba sütötte a lakodalmas tortát,de jött a Nav-Oszd meg te is!”

Comments are closed.