Figyelem gyerekrablók !Osszátok meg,hogy mindenki tudjon róla !

A Pestlőrinci iskolákban arra szólították fel a szülőket és az iskolásokat, hogy vigyázzanak, “mert néhány diákot támadás ért, idegenek autóba akartak ráncigálni őket”. A figyelmeztetés szerint az osztályfőnökök az iskolarendőrök jelzése után mindenkit figyelmeztettek, hogy ne közelítsenek meg idegen autót. A rendőrség több rendőrt vezényelt az iskolák környékére.

rendorsegi_auto_helyszineles_0_jpg

A Facebookon terjedő figyelmeztetés miatt az Index.hu  megkerese a rendőrséget. A Budapesti Rendőr-főkapitányság válasza szerint a XVIII. kerületben április 21-én vagy 22-én a délutáni órákban, és április 24-én szintén a délutáni órákban egy általános iskolából hazafelé tartó fiút, majd egy lányt szólított meg egy ismeretlen férfi az autójából. A gyerekeknek mindkét esetben azt ajánlotta fel, hogy ingyen hazaviszi őket, de a diákok ezt visszautasították, így a férfi elhajtott.. A férfi nem szállt ki a kocsiból, nem fenyegette a gyerekeket és erőszakot sem helyezett kilátásba, bűncselekmény gyanúja ezért nem merült fel, írta a rendőrség.

A BRFK szerint azok a közösségi médiában terjedő hírek, amelyek szerint ?diákokat támadás ért? és ?autóba akarták ráncigálni őket?, nem felelnek meg a valóságnak.
Érzékelve és megértve azonban a gyerekek, szüleik és tanáraik aggodalmát, Budapest rendőrfőkapitánya megerősítette a rendőri jelenlétet az iskolák környékén ? írta az Index.hu.
A főkapitány egyben utasította az Iskola rendőre programban résztvevőket, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet a megalapozatlan híresztelésekkel kapcsolatos félelmek eloszlatására.

Friss: Május 4-től megerősített járőrszolgálat lesz az iskolák környékén

Május 4-én 10 órára rendkívüli közbiztonsági megbeszélést hívott össze Lévai István Zoltán alpolgármester, az iskolák környékén tapasztaltak miatt. A megbeszélésen a rendőrkapitányság munkatársai mellett a kerületi közterület-felügyelők, a polgárőr csoportok vezetői, a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat munkatársai is jelen lesznek mindazért, hogy közös fellépéssel a kerületi oktatási intézményeink közvetlen környezetét megerősített járőrszolgálattal az elkövetkezendő időszakban biztosítsák ? írta közleményében az alpolgármester.

közlemény

Hozzászólások:

6 thoughts on “Figyelem gyerekrablók !Osszátok meg,hogy mindenki tudjon róla !”

Comments are closed.