Lassú gyilkos: A kenyér

Néhány évvel ezelőtt a híres kardiológus, Dr. William Davis megdöbbentő felfedezést tett. Az orvos 2. típusú cukorbetegséget kapott, amely betegség végül vaksághoz, amputációkhoz és halálhoz vezethet.

Tudta, hogy a 2-es típusú diabeteszes kezelések közül egyik sem gyógyítja meg a betegséget, csak a tüneteket kezeli. Még a szigorú diéták is, amit gyakran ajánlanak az orvosok és a kórházi dietetikusok messze elmaradnak a céltól: a betegség hatékony megállításától.

Davis hitte, hogy a betegség visszafordítható és kiterjedt kutatást kezdett, hogy felfedezze a megoldást. És megtalálta a választ: a búzában.

A búza elősegíti a rák, a cukorbetegség, és az elhízás kialakulását

A régi közmondás, ?mindent csak mértékkel?, igaz. De a modern ember ezt elfelejtette. A kérdésekre a válasz a búza túlzott fogyasztásában lehet, ami benne van nyílvánvaló élelmiszerekben, mint a kenyér, gabonafélék és tészták, de gyakran sok csomagolt élelmiszer rejtett összetevője is lehet. A túl sok búzát tartalmazó tészta is veszélyes lehet.

A búza egyik összetevője drasztikusan megemeli a vércukorszintet. Évtizedes állandó bevitele általában károsítja a máj funkcióját. Ettől az túlterhelt lesz és folyamatosan azon fog dolgozni, hogy kiegyensúlyozza a hirtelen emelkedő vércukorszinteket. Ez egyenes út a 2. típusú cukorbetegséghez.

1000_rztz_20140806_134321-450x300

Rejtett időbomba: az amilopektin A

Ez egy komplex, gyorsan asszimilálódó szénhidrát. Davis szerint, két szelet teljes kiőrlésűkenyér 6 teáskanálnyi cukor elfogyasztásával egyenértékű. A vércukorszint jobban megemelkedik, mint egy tábla csoki elfogyasztása után. A népszerű san francisco-i táplálkozástudós és személyi edző, Caitlin szerint:

A búza jelentős veszélyek forrása.

Azon kivül, hogy gyomorégést válthat ki és megzavarhatja az egész emésztőrendszer működését, Caitlin kutatása azt is feltárta, hogy:

-Túl sok búza hatással van a koleszterinszintre.

-Ösztönözi a női nemi hormonok termelődését, miközben csökkenti a tesztoszteron mennyiségét. Ez pedig a férfiaknak rossz hír, mert a búza hatékonyan nőiesíti őket.

-Megnövekszik tőle a has, a szívre ülő zsirtartalom pedig szívrohamhoz vezethet.

-A gabona lektineket is tartalmaz, ami tulajdonképp egy mérgező anyag, amely károsítja a vékonybeleket.

-Megzavarhatja az agy neurotranszmitter termelését (mint például a szerotonin) és depressziót, dührohamot vagy akut szorongást eredményez.

Felmerül a kérdés tehát: lassú öngyilkosság lenne a kenyérevés?

Hozzászólások:

3 thoughts on “Lassú gyilkos: A kenyér”

Comments are closed.