Erika 59 kilót fogyott – Így!

1000_index_5213_lefogyott-640_20150324_075943

Bámulatosan átformálta testét és egész életét egy kétgyerekes bajai nő. 109 kilót mutatott alatta a mérleg, de ma már csak 50 kiló. Sőt, a nagyját egyetlen év alatt adta le, főleg a futásnak köszönhetően.

A 212 km-es Ultrabalaton Futásra készül Bányainé Rónay Erika. Pedig volt idő, amikor egyáltalán nem szeretett mozogni. De amikor már duplája volt mai testsúlyának, drasztikus életmódváltásba kezdett, és felvette a futócipőt.

-Világ életemben volt rajtam súlyfelesleg, és mint a legtöbben, a különféle diétáktól, bogyóktól vártam a csodát, mozgás nélkül ? mesél lapunknak Erika. ? Aztán az allergiámra kapott hormoninjekció miatt 20 kilót híztam, alig egy hónap alatt. Így kezdtem el terhességemet az első gyerekkel. Szülés után se sikerült visszafogynom, majd ismét nagy súllyal lettem terhes. A második baba születésekor 109 kg-os voltam, és két éven át mindig a mázsa körül állt meg a mérleg. Végül óriási elszántsággal megváltoztattam az életemet.

Már télen is futok!

-Hét és fél éve száműztem a cukrot, a kenyeret, és futni kezdtem. Először csak 400 métert, aztán ahogy csökkentek a kilók, méterről méterre tudtam emelni a távokat. Egy év diéta és rendszeres mozgás mellett sikerült lefogynom 56 kg-ra. Aztán jött a tél, és elmaradozott a futás: pár hónap alatt 65 kilóra híztam vissza. Majd tavasszal, nyáron újra lefaragtam a felesleget. És ez így ment még jó pár évig. Végül telente sokat segített a futópad, majd az, hogy pár hónapja csatlakoztam a FuTeam amatőr futóklubhoz. Velük már télen is futok, versenyeken veszünk részt, biztatjuk egymást. Nagyon büszke vagyok rá, hogy azóta 20 km-t, félmaratont, és 52 km-t is lefutottam. Rengeteg jó tanácsot kaptam a klubtársaimtól, mit vegyek fel ilyenkor, hogy ne fázzak meg, és hogy mi kerüljön a tányéromra.

Sokaknak segítek is

-Ennyi mozgás mellett karácsonykor is bármit megehettem, egy dekát se híztam. Igaz, csak nádcukrot, speciális magos kenyeret és tönköly lisztet eszik az egész család. Sokan gratulálnak, és megkérnek, segítsek nekik. A receptem garantáltan bevált: lassú fogyás, egészséges étrenddel és sok futással, mert ez az egyik sport, ami minden izmot megmozgat. A legjobb fogyasztó, amit valaha próbáltam!

Hozzászólások:

2 thoughts on “Erika 59 kilót fogyott – Így!”

Comments are closed.