9 dolog, amit egy okos lány sohasem csinál!

Pasiügyekben ész és szív gyakran egymásnak feszül. A bölcsek azt szokták mondani, hogy ilyenkor a szívre kell hallgatni. De nem ész nélkül!

letöltés-22

1. Én életem, te életed, mi életünk
A férfiak szerint a legidegesítőbb dolog, amikor a nő nemcsak beköltözik a férfiember életébe, de rá is telepszik. A pasi hirtelen nem mehet sörözni a haverjaival ? vagy csak asszonyi testőrséggel ?, együtt kell elmenni vásárolni, sétálni, szülőket látogatni, cipőt venni.

Ne telepedj rá! Olykor nehéz teret adni a másiknak, mert a kevés szabadidőből minél többet szeretnél vele tölteni, de sokkal többre jutsz, ha kicsit ?egyedül? is vagytok. Az egyedül töltött időt te is használd ki feltöltődésre. Nehogy nekiállj takarítani! Inkább menj el kozmetikushoz, találkozz a barátnőiddel, vagy hasalj a kanapéra egy jó könyvvel. Mit számít az a külön töltött fél nap, amikor ötven év áll előttetek?

2. Hányszor kell felhívnia egy nap?

A megismerkedés és a szerelemre lobbanás utáni első hetek egymásról szólnak. A férfi csak a nőre figyel, a nő meg a férfira. SMS-ek, telefonhívások, e-mailek, ?csak szeretlek? üzenetek. A nő a világ középpontjának érzi magát, majd néhány hónap elteltével a ?bolygók ismét elfoglalják megszokott helyüket?, és a férfi többet koncentrál a munkájára. Mivel megritkulnak a telefonhívások, a nők gyakran kétségbeesnek, és a kapcsolat vége jelenik meg lelki szemeik előtt. (?Már nem szeret!?) Nem minden férfinál jelenti azt a kevés telefonhívás, hogy már nem szerelmes, egyszerűen csak sokat dolgozik, illetve a nőt, aki azért hisztizik, hogy miért nem hívta már korábban és többször, nem jó felhívni. Tévedés azt gondolni, hogy a szerelem bizonyítéka lenne, ha mindennap 15.00-kor telefonálna a férfi, hogy biztosítsa a nőt a szerelméről.

3. A férfiak mulyák, a nőnek kell megtennie az első lépést?

Divatos elgondolás, hogy a férfiak nem is tudják igazán, hogy mit akarnak, és a nőknek kell a kezükbe venniük az irányítást. Hülyeség! Pont akkora, mint amilyen bolondság az is, hogy ?ha nem telefonál, akkor azt jelenti, hogy nem vagy fontos neki?. Két ember kölcsönhatása mindig az érintett két emberen múlik. Ahhoz, hogy a vonzódásból kapcsolat legyen, többek között mindkét féltől kell egy kis határozottság, no meg cseppnyi kitárulkozás. Bár hiszem, hogy a férfiak erősek és okosak ? mint a mesebeli királyfi ?, nekik is vannak félelmeik. Az okos nő azt tudja patikamérleg-pontossággal, hogy mennyire tárja fel önmagát és érzelmeit, mennyire ?fusson? a férfi után, és milyen határozottság az, ami még nem riasztja a férfit. Túl sokat taktikázni azonban nem érdemes, mert nem szül jó vért. Sokkal inkább az önbizalom megerősödése szükséges, és így a belső iránytű elvezérel a világ dolgai között és a pasiügyekben.

4. Ne legyél az anyja!

A férfi természeténél fogva lusta. Most nem a tunyaságra gondolok, hanem a kényelmességre. Mivel minden fiú az anyuci pici fia, ezért hozzászokott, hogy kivételezett helyzetben van, azaz a dolgok lesznek, vannak, és neki semmit sem kell tennie érte. Azt hiszem, az anyák előjoga, hogy kicsit elkényeztessék a fiukat, viszont a feleségeknek és a szeretőknek az a feladatuk, hogy örökre vonzó és vágyott nők legyenek. Tehát ne válj az anyjává! Hidd el, a pasi tud önmagának alsónadrágot venni, vagy ha éppen úgy alakult, hogy vettél neki egy háromdarabos csomagot, ne a születésnapjára add oda. A pasid nagyfiú ? még akkor is, ha gyerekesen viselkedik ?, és tud gondoskodni magáról. Nem fog éhen halni, be fogja fizetni a számlát, és ha nem tudja fejben tartani a tennivalókat, majd vesz egy okostelefont, és abban feljegyzi.


5. Ócska melegítő, szakadt póló?

Igen nemes és igen jó, ha a nő fogja, és beosztja a pénzt. Ugyanakkor gondolj arra, hogy az első randi előtt mennyit készülődtél. A legjobb ruháidat vetted fel, csinos voltál, és kívánatos. Némi együttlét után előkerülnek a kényelmes ruhák, majd éjszakára azokat a cuccokat használod, amiket a varrás még összetart, de egyébként vállalhatatlanok. Persze jó néha kicsit lazulni, de milyen dolog, hogy az irodában és az utcán csinos vagy, a pasidnak viszont toprongyos? Nem túl kívánatos, igaz? Az éjszakai szexis hálócucc mellett a csinos otthoni ruhákról se feledkezz meg.

6. A férfi teste

Szerencsére elmúltak azok az idők, amikor a lányok egy földig érő fehér hálóingben készültek a nászéjszakájukra, és egyszerre voltak kíváncsiak és rémültek, végül pedig hagyták magukat. A felszabadult női szexualitáshoz elengedhetetlen a férfitest ismerete. A biológiakönyvön és a szextippeken túl fel kell deríteni a másik testet. Az okos nő megteszi ? és figyel. Figyeli, hogy mit szeret a pasija, mire mélyül el a lélegzete, és mire nyög fel. Persze nem elég egyszer megnézni, hogy mit és hogyan szeret szívünk párja, majd azt csinálni rutinszerűen. Kell a megújulás, a változatosság a szexben is.

7. A nő ezer arca

Az okos nő társaságban tökéletes partner, hűvös és szellemes, az ágyban viszont gátlástalan és ledér. A fordítottja viszont óriási baki. Nem lehet és nem is kell mindenhol egyformán viselkedni, és a bennünk létező nők ? mindenféle tudathasadás nélkül ? a megfelelő helyre illenek. Szintén gyakori hiba, hogy a vezető beosztású nő, temperamentumából és ambícióiból adódóan, otthon is vezető szerepre törekszik. Így csak akkor lehet élni, ha a férfi éppen egy ilyen nőre vágyik, viszont azok a pasik, akik így tesznek, nagyon hamar ?kevesek? lesznek. Lehetne ördögi kör, viszont a macska is tudja, mikor kell kinyújtania és mikor kell visszahúznia a karmait, miért ne tudná egy okos nő? Nem kell és nem szabad elfojtani önmagunkat, viszont tévedés azt gondolni, hogy az egész világ súlya a mi vállunkat nyomja. Tulajdonképpen a partner kiválasztásánál az egyik ? és olykor nem is tudatos ? szempont, hogy a nők okosabb pasit keresnek.

8. A házisárkány kihaló faj, ne akard megmenteni

Ne zsörtölődj vele mindig! A női szerepeket legtöbbször otthonról hozzuk, és valahogy múltja van a házisárkánykodásnak és a férjek szapulásának. A folyamatos piszkálódás mellett az egyik legnagyobb bűn: állandóan, a háta mögött és a jelenlétében panaszkodni a férjre. Tévesek a rózsaszín ideák, miszerint aboldogan éltek, míg meg nem haltak után minden zökkenőmentes és kiszámítható. A fenét! Akkor jön csak a java, konfliktusokkal, gazdasági válsággal. A másik hibái ? hol hagyja az alsógatyát, hol nyomja a fogkrémes tubust, hány poharat használ el naponta ? igen hamar kiderülnek. Tévedés azt gondolni, hogy ez majd meg fog változni. Dehogy! Rosszabb lesz! Egyre idegesítőbb lesz. Az okos nő azt dönti el, hogy ezekkel hibákkal együtt tud-e élni, ha igen, akkor mérgelődik-e miatta mindennap. A férjek szapulása egyébként azért sem jó ötlet, mert ha valaki mindig csak azt hallja, hogy mennyire rossz, akkor bezáródik, és egyre rosszabbul fogja magát érezni.

9. Nevelni a pasidat?

Barátnők beszélgetnek: ? Milyen az új pasi? ? Sármos, kedves, okos, saját bevallása szerint sokat dolgozik, de a sok munkáról, gondolom, majd leszokik, ha lesz családja, és lesz kihez hazamenni. Cigizik is, de arról majd leszoktatom. Ugyanaz az ?anyás? probléma, csak pepitában. Őrült hiba azt gondolni, hogy nevelheted és tökéletesre csiszolod álmaid pasiját. Felnőtt, önálló és dacos férfi, aki ha nem lázadozik azonnal, akkor majd lázad tíz-húsz év múlva, te meg majd nem érted, hogy miért romlott meg annyira a nagy szerelem, hogy elhagyott. Természetesen egy párkapcsolatban mindkét fél változik, az idő előrehaladtával is változunk, de ezek nem nevelések. Okos és rafinált nők tudnak hatni a férjükre, de nem vésővel esnek a márványnak, hanem körömreszelővel. Arra azonban fel kell készülni, hogy a férfi ? de fordított esetben is igaz ? csak akkor változik, ha benne is megvan a változás igénye. Ráadásul a sok munka nem választható opció, hanem az élet velejárója húsz- és ötvenéves kor között.

Hozzászólások:

One thought on “9 dolog, amit egy okos lány sohasem csinál!”

Comments are closed.