ÚJABB BIZONYÍTÉK ARRA, HOGY A SZÉP EMBEREK TÖBBET ENGEDHETNEK MEG MAGUKNAK

És erről nem csak azok tehetnek, akik jól néznek ki. Mindenki más is. Te is, én is.

Úgy tűnik, annak aki szép, minden másban is szerencséje van. A vonzó embereket ugyanis hajlamosak vagyunk sokkal több pozitív tulajdonsággal felruházni, mint amennyivel valójában rendelkeznek, pusztán azért, mert jó rájuk nézni. Igazságos ez? Dehogy!

A szépség hatására mégis intelligenciát és kedvességet párosítunk ezekhez az emberekhez, holott korántsem biztos, hogy kedvesebbek vagy intelligensebbek az átlagos vagy csúnya társaiknál.

Az is tendenciává vált, hogy a szép nők számára sokkal könnyebben nyílik meg az út a férfiak pénztárcája felé. Kínai pszichológusok arra a megállapításra jutottak, hogy a férfiak még akár előnytelen alkukba, üzletekbe, élethelyzetekbe is képesek belemenni egy szép nő kedvéért.

A legújabb tanulmányok mind egyetértenek abban, hogy ha a szemünk valami kellemessel találkozik, ösztönösen is jót feltételezünk róla. Sőt a kísérletek azt is bizonyítják, hogy nemcsak elfogadóbbak, de megbocsátóbbak is vagyunk avval aki vonzó.

szep02.jpg.600x0_q85

Egy kínai egyetem felmérésében 21 fiatal diák vett részt. 300 kínai nő arcképét mutatták nekik. Az arcképeket már korábban osztályozták más férfiak: 150 vonzó és 150 csúnyább hölgy szerepelt rajtuk. A fényképek megszemlélését követően egy számítógépes szimuláció segítségével mérték fel, kire milyen hatással vannak a hölgyek.

A résztvevőknek egyenként mutattak női arcokat, az egyetemisták pedig eldönthették, milyen arányban osszanak fel az adott nő és önmaguk közt bizonyos pénzösszeget. A vonzó nők bűvkörébe esett alanyok szinte mindegyike hajlandó volt arra, hogy számára előnytelen ajánlatba menjen bele. Hogy miért? Mert a szép hölgyekkel egyszerűen nagylelkűbbek a férfiak. Ha csúnya nő fotója került a fiúk elé, az előnytelen ajánlatot jóval előbb kiszúrták és nem is mentek bele.

brain01.jpg.600x0_q85

A pénzfelosztós játékok bizonyították, hogy a férfiak elnézőbbek a szép nőkkel szemben, megbocsátják, hogy előnytelenül kell osztozkodniuk, sőt, meg is jutalmazzák a vonzó lányokat. Ez annak ellenére is így van, hogy a férfiak pontosan tudják, hogy nem egy valós élethelyzetben vannak, csupán egy számítógépes szimuláció résztvevői. Hiába nincs semmi esélyük arra, hogy randira hívjanak egy dögös lányt, mégis tetszelegnek nekik.

Kedves férfiak, vigyázat, nehogy a nadrág helyett mást gomboljanak le a szép hölgyek! Tessék szólni a barátoknak is, mielőtt túl korán legatyásodnak.

 

Hozzászólások: