Így ellenőrizd a pajzsmirigyed egy lázmérő segítségével

Dr. Borda Barnes találta ki ezt az otthon is elvégezhető nagyon egyszerű tesztet, amely segítségével bárki, bármikor leellenőrizheti a pajzsmirigye működését.

Ötven évvel ezelőtt a doktor arra a következtetésre jutott, hogy a testhőmérséklet sokmindenre visszavezethető és nagyon fontos lenne rendszeresen ellenőriznünk azt. A közvetlenül az ébredés utáni hőmérséklet ellenőrzés a legjobb. Könyvében leírta, hogyan működik a pajzsmirigy és azt is, hogy nem megfelelő működés milyen betegségekhez vezet.

Íme a Barnes- teszt:

A teszthez semmi másra nem lesz szükséged, mint egy higanyos lázmérőre. Lefekvés előtt rázzuk addig a lázmérőt, amíg a higany szintje 35 fok alá csökken. Ébredést követően azonnal tegyük a hónaljunkhoz a lázmérőt és tartsuk ott 10 percig. A normál testhőmérsékletnek 36.5 és 36.8 között kell lennie.

Azt fontos megjegyezni, hogy a nők esetében a hőmérsékletet befolyásolja a menstruáció és egyéb vírusos betegségek is.

14520576438755_17436928126642_db

Ha a testhőmérséklet 36.5 alatti értéket mutat:

akkor pajzsmirigy alulműködés van. A depresszió, a gyengeség, a fáradtság, a fertőzések, a krónikus fejfájás, memóriazavar, hajhullás mind – mind a pajzsmirigy probléma tünetei közé tartoznak.

Ha a testhőmérséklet magasabb, mint a 36.8:

akkor a pajzsmirigy működés túl gyors vagy fertőzés van a szervezetben, ami hőemelkedést okoz. Javasoljuk azt, ha nem vagyunk tudatában semmilyen fertőzésnek, vírusnak, akkor 3 egymást követő napon ismételjük meg a tesztet és ha továbbra is ugyanolyan értéket kapunk, keressük fel orvosunkat.

Hozzászólások: