A PAJZSMIRIGY ALUL MŰKÖDÉSÉNEK 11 REJTETT TÜNETE, ÉS AMIT ELLENE TUDSZ TENNI

Akinél a pajzsmirigyrák feltételei előfordulnak, azok jobban ki vannak téve a pajzsmirigy rák veszélyeinek. De kezeléssel csökkenthetőek a rák eme pusztító fajtájának az esélyei.

Az Egyesül Államokban 27 millió ember szenved pajzsmirigy problémával, mely nincs kezelve megfelelően. Kegyetlen dolog, hogy felismerik a pajzsmirigyproblémáikat azok tüneteinek észlelésével.

Mi a pajzsmirigy?

Mielőtt belemegyünk a leggyakoribb tünetekbe, ismerjük meg magát a pajzsmirigyet. Ez egy pillangó alakú szerv a gége alatt található. A pajzsmirigy felelős olyan hormonok termelődéséért, melyek különböző szervek működését szabályozzák, úgymint agy, máj, vese, szív. Sokféle pajzsmirigy betegség és állapot létezik. A két leggyakoribb pajzsmirigy probléma a hypo- és hyperthyreosis. A pajzsmirigy-túlműködés az, mikor a pajzsmirigy túl aktív, több hormont termel, mint amennyit a szervezet fel tudna használni. A hypothyreosis ennek az ellenkezője. Mikor valamelyik bekövetkezik, akkor megnő a pajzsmirigy rák kockázata. Amíg ennek a ráknak a bekövetkezése a legvalószínűbb, ennek a ráknak a kezelése viszont egyike a legkönnyebbeknek.

Mint már említettük, sok ember nem kezeli a pajzsmirigy problémáit. Az is probléma, hogy a kezeletlen pajzsmirigynél más betegségek is felléphetnek. Ha megjelenik egy másik betegség, akkor annak erősségét megnöveli a pajzsmirigy probléma. Ha arra gyanakszik, hogy pajzsmirigy problémája van, akkor biztosabbra úgy mehet, hogy  figyeli a következő jeleket:

Kimerültség, erős fáradtságérzet
Depresszió érzés
Székrekedés
Feledékenység
Nehéz menstruációs ciklusok
Megmagyarázhatatlan súlygyarapodás
Hideg é
rzékenység
Izomgörcsök
Száraz, viszkető bőr
Száraz, törékeny körmök
Rekedt hang (vagy nyelési nehézség)

Ha észleli az fenti tünetek bármelyikét váratlanul, akkor érdemes lehet beütemezni egy orvost. Ne feledje, ezek közül néhány tünet egy egy másik betegségnek a tünete is lehet. Figyelj a tested jeleire. Amikor észreveszed ezeket a tüneteket, gondold át, mi okozhatta. Zárj ki nm valószínű lehetőségéket. Aludj sokat és táplálkozz rendszeresen és egészségesen. Ha a tünetek továbbra is fennállnak ,akkor orvosi vizsgálat válhat szükségessé, a probléma okának megtalálásához. Időben felfedezett pajzsmirigy problémát, még mindig hamarabb lehet orvosolni.

Hozzászólások: