De ha úgy gondolod, hogy ehhez elég egy fogkrém és egy szájvíz, akkor nagyon tévedsz. Az Athlone Technológiai Intézet 2012-es tanulmánya szerint az enzim módosított kókuszolaj rendkívül hatékony a káros szájban képződő baktériumok semlegesítésében. A tanulmány megállapította, hogy a kókuszolaj hatékonyan kiküszöböli a Streptococcus, a Candida Albicans és a Strep Mutans, az összes ismert szájüregi egészségügyi problémát.

A tanulmány vezetője, Dr. Damien Brady azt állítja, hogy az enzim módosított kókuszolaj sokkal előnyösebb és biztonságosabb eszköz a fogászati ​​higiéniához, mint a vegyi anyagokkal teli fogkrém. Azonban további kutatásra van szükség a területen, mielőtt a kókuszolaj beilleszthető az egészségügyi termékekbe. Ugyanakkor a természetes orvoslás támogatói erősen javasolják a rendszeres kókuszolajas öblögetést. Míg a sima kókuszolaj nem olyan jó, mint az enzim-módosított, mégis nagyon sokat segít a szájhigiénia tekintetében. Plusz, teljesen biztonságos, és nincs semmilyen mellékhatása.

A kókuszolaj szájüregi használatát olajhúzásnak nevezik.

Ez azt jelenti, hogy egy evőkanál kókuszolajat  szájban tartjuk 10-20 percig, azzal a céllal, hogy minél több baktériumot pusztítson el. A fogászati ​​IQ szaklap ezt a természetes fogászati ​​kezelést összekapcsolja az évezredes ájurvédikus gyógyszerekkel.

De van még más bizonyíték is az olajhúzás előnyös tulajdonságaira:

A szájüregi baktériumsejtek külső felülete zsírból van, és mint ilyen, az olajban található zsírhoz kapcsolódik. A kókuszolaj laurinsavat is tartalmaz, ami kiválóan alkalmas a káros baktériumok kiirtására.

Az egyik leggyakoribb probléma, amellyel sok ember szembesül, amikor először próbálja meg az olajhúzást, hogy nem veszi be megfelelő mennyiségű olajat szájában, aminek tényleges hatása van. Fogászati ​​IQ azt ajánlja, hogy az olajat a szemétbe köpjük ki, és ne a mosdókagylóba. Fontos az is, hogy alaposan mossuk meg a szánkat az olajhúzó kezelés után, hogy eltávolítsuk a maradék baktériumokat.

Végül: Ne cseréld le a fogmosási szokásaidat teljesen olajhúzásra! Csak iktasd be a szokásos szájhigiéniába.