A MEZTELENÜL ALVÁS 7 ELTITKOLT ELŐNYE

Sajnos kevesen és keveset beszélnek arról, miért jó, ha meztelenül alszunk. Pedig remek hatással van szervezetünkre, ha ruhátlanul térünk nyugovóra…

Sajnos kevesen és keveset beszélnek arról, miért jó, ha meztelenül alszunk. Pedig remek hatással van szervezetünkre, ha ruhátlanul térünk nyugovóra… Összegyűjtöttük most a pucéran alvás hét legfőbb előnyét:

Kipihentebb leszel reggel 

Egy ausztrál kutatás szerint az álmatlanság egyes formáit okozhatja a helytelen testhőmérséklet szabályozás. A Warwick Egyetem szakemberei kísérletében azok az emberek, akik ruhátlanul aludtak, az alacsonyabb testhőmérséklet miatt szinte kivétel nélkül átaludták az éjszakát.

Nyugodtabban és kevésbé éhesen ébredsz 

A meztelen alvás segíti a mélyalvást, amely lehetővé teszi a kortizol nevű stressz hormonnak, hogy szinten tartsa az energia és éhségszinteket. Amikor az alvás hirtelen megszakad, a kortizol szint túl magas lesz, és ezért valószínűleg éhesebben fogsz kelni. Ha viszont éjszaka mélyen alszol, nemcsak, hogy lazábban, és energikusabban ébredsz majd, de nem is érzed magad annyira éhesnek sem.

Segíti a fogyást

A meztelen alvástól a zsírégetés is hatékonyabb. A hűvösebb éjszakai környezetben ugyanis felgyorsul az anyagcsere, ezáltal több egészséges zsírsejt termelődik, ami eredményesen segít a kalóriák égetésében.

Fiatalít 

Az alacsonyabb hőmérsékleten a testben lévő hormonok sokkal jobban termelődnek, különösen igaz ez a növekedési hormonra, mely az öregedés megelőzéséért, késleltetéséért is felelős. Ennek köszönhetően nem csak fiatalosabbnak érzed majd magad, úgy is fogsz kinézni.

2016-03-25-1458939447-5627388-4wayssleepingnakedmakesyouhealthierandwealthierhp

Boldogabb leszel tőle

A meztelen alvásnak köszönhetően szervezetedben jobban tud termelődni az oxitocin (melyet “boldogsághormonnak” is neveznek). Az oxitocin csökkenti a stressz-szinted, így könnyebben veszed majd a mindennapi élet nehézségeit is.

A szexuális életedre is jó hatással van

Az oxitocin hosszú távon az egymáshoz kötődés és az érzelmi kapcsolat erősödését is elősegíti. Ha meztelenül bújsz ágyba a pároddal és közvetlenül érintkezik egymással bőrötök, bizony a szexuális életed is felpezsdül.

Egészségesebb leszel 

A test hőmérsékletének alacsonyan tartása biztosítja a tökéletes bőrért és hajért felelős hormonok működését.

Férfiaknak és nőknek is ajánlatos néha “levegőhöz juttatni” intim testrészeiket. A meztelenül alvás ennek tökéletes módja. Nőknél segít megelőzni a hüvelyi fertőzéseket, férfiaknál pedig a hímivarsejtek szabadabb áramlásához járul hozzá, így csökkentve a férfimeddőség esélyét.

Hozzászólások: