6 életmentő jel, amit a tested küld Neked. Így értelmezd a jeleket

A testünk szinte egész nap üzeneteket küldd nekünk, és kommunikál, csak már rutinosak vagyunk és észre sem vesszük. Úgy érzed ez nem igaz? Mi történik, ha szomjas vagy, esetleg ha éhes? Jól laktál, de honnan tudnád Te ezt? Szinte az összes velünk történő dolgot elsődlegesen a testünk kéri tőlünk, pontosabban az agyunk.

Viszont vannak jelek amiket sehova nem tudunk tenni, így a legtöbbször nem is foglalkozunk vele. Pedig kéne, hiszen nem véletlenül üzent a test..
1, vizelet
Nem is gondolnád, hogy mennyi mindent elárul az egészségügyi állapotodról a vizeleted.  Kizárólag a színét figyeld, az a meghatározó. Ha szalma sárga színe van, akkor az azt jelenti, hogy a szervezet jól hidratált, és egészséges. Minél sötétebb a színe, annál komolyabb bajt jelez. A sötét vizelet első sorba fertőzésre utal, ezért érdemes megnézni a színét. Ne feledjük a vizelet a test mérgeinek a mellék terméke, így elég könnyen rá lehet jönni, ha baj van.
2, fogak
A fogaid színét ne nézd, mert az nem meghatározó a betegségek terén, azonban annál inkább nézd az íny állapotát.  Ha fogmosás közben erősen vérzik az ínyed, akkor biztos hogy íny problémád van, és azt kezeltetni kell, ha nem akarod hogy elsorvadjon az ínyed, és kipotyogjanak a fogaid, mint a falról a malter.
3 súly
Ha hirtelen nagyobb súlytömegtől szabadulsz meg az éppúgy gyanús lehet, mint az ha hirtelen hízol. Az elsőnek az oka lehet egy emésztőrendszeri betegség, vagy még komolyabb, míg a második szív és vese gondokra is utalhat.
4, Körmök
Ha nagyon könnyedén törik, és vékony a köröm, akkor kálcium hiányod van. Sárgás megrepedezett köröm esetén sajnos gombás fertőzésről lehet beszélni, amit nem olyan egyszerű eltüntenti a körömről.
5, test szag
A bőr a legnagyobb felületünk, ahol a szerveink üzenni tudnak nekünk. Zuhanyzás közben mindig vizsgáld át magad alaposan, és keresd a foltokat, elváltozásokat stb. Ha megfelelően próbálod a  jeleket olvasni, akkor sikeresen be fogod tudni azonosítani
6, haj
Ha ritkul a hajad, és erőtlen, semmi fénye akkor elsődlegesen pajzsmirigy problémákra utal, de elhamarkodottan nem szeretnénk tájékoztatni ezt illetően, mivel a haj egy elég speciális dolog.
Simán lehet, hogy csak  stressz miatt hullik a hajad, de ha hullik akkor ne gondold hogy minden rendben van nálad!
Hozzászólások: