A feltöltődés ideje

Lassan beköszönt az őszi időjárás, a napsütötte órák száma csökken, és egyre fáradtabbnak, ingerültebbnek érezzük magunkat.

hirmagazin_2015-09-09_155001

Ennek egyik oka lehet, hogy a szervezetünk lassan feléli a vitamin-, ásványianyag-tartalékait, ideje hát azokat pótolni, hiszen a megfelelő vitamin- és ásványianyag-bevitel hosszú távon is hozzájárul az egészség megőrzéséhez. Sajnos egyre kevesebbszer fogyasztunk gyümölcsöket, zöldségeket, különösen a téli hónapokban okozhat ez komolyabb problémát, így a különböző ételek, gyümölcsitalok mellett vitaminkészítményekre is szükségünk lehet.

Ma kapható olyan készítmény, amely minden korosztály számára megoldást nyújthat: a benne található vitaminok és ásványi anyagok arányát a család igényeihez igazítják. Ezek a multivitaminok minden korosztály számára speciálisan biztosítják a kiegyensúlyozott vitamin-utánpótlást.Tudnivalók
A vitaminokat két nagy csoportba: vízben és zsírban oldódókra osztjuk:
az A-, a D-, az E- és a K-vitamin tartozik az utóbbiba, míg az összes többi az előbbibe.

A vitaminok létezését, fontosságát 1910-ben fedezték fel, 1912-ben Kazimierz Funk lengyel biokémikus nevezte el őket. A szó a vita, vagyis az élet és az amin, azaz a nitrogéntartalmú vegyületből ered (ma már persze tudjuk, hogy nem aminokról van szó). Az ábécé első betűjéről kapta az A vitamin a nevét, ezt fedezték fel ugyanis először.

Hozzászólások: