Hozd formába magad!

Hölgyek, tudjuk, hogy mindig helyesen táplálkozni és rendületlenül edzésre járni nem egyszerű feladat, sőt! Ebben szeretnénk most segíteni nektek, mert léteznek olyan trükkök, amivel könnyebb az egészséges életmód útjára lépni.

Hozd-formaba-magad_93a171b11e382c91ab5bb894dbb753c8

1. Készíts olyan hosszú playlistet, mint amilyen hosszú az edzés!

Mindenki tudja, hogy sokkal jobb olyan zenékre izzadni, amiket még szeretünk is. Viszont azt tudtad, hogy ha olyan hosszú a zenéid listája, mint maga az edzés jobban telik az idő? És a számok hossza alapján mindig tudod, mennyi telt már el vagy, hogy mennyi van még hátra.

2. Vidd a kutyát!

Ha plusz motivációt keresel a mozgásra nézz csak rá a kutyusodra! Ha hiszed, ha nem, neki pont van kedve egy kis sétához és még hálás is lesz, ha elsétálsz , esetleg futsz vele a közeli parkig és játszotok egy kicsit.

3. Nem tudsz aludni? A telefonod hibája!

Fáj a felismerés? Nekünk is. Nagyon! De az álmatlanság fő okozója a kedvenc kütyünk, azaz a telefonunk, ugyanis a kijelző fényeitől éberebbek vagyunk és ettől esik nehezünkre elaludni. Tehát ha ezután nem jön a szemedre az álom, eszedbe se jusson elkezdeni nyomkodni a telefonod!

4. Használj speckó palackot!

Fogj egy literes üveget és írd fel rá órára lebontva, hogy mennyit szeretnél inni délelőtt, és mennyit délután. Ha kétszer megtöltöd és be is tartod a saját skáládat, két liter víz olyan gyorsan lecsúszik, hogy észre sem veszed.

5. Egyél mielőtt enni mennél

Bármennyire is hülyén hangzik, hasznos betartani. Mielőtt étterembe indulsz vagy akár egy nagyszabású vacsira, mindig egyél pár falatot otthon. Így mire ott ételhez jutsz, nem leszel farkaséhes és nem teszed annyira tele a hasad, hogy még éjjel is alig kapsz levegőt.

6. Írd fel, hogy mit eszel!

Ha felírod, hogy mikor, mit és mennyit eszel, jobban átlátod, hogy mitől nem tudsz fogyni. Nem mintha magadtól nem tudnád, hogy szombat hajnalban hamburgert enni nem kicsit hizlal, de egy próbát mindenképp megér.

7. Szagolj meg egy narancsot!

Furcsa, nem? Mégis hatásos lehet, ha megteszed, ugyanis van, akit az illat is telít és ezzel a módszerrel talán kihúzod reggelig. Ugyan nem tuti módszer, de mi javasoljuk, hátha!

8. Használd a YouTube-ot!

Sosem kerestél még rá otthon végezhető gyakorlatokra a legnagyobb videó megosztó portálon? Nagy hiba és nem kevés kidobott pénz! Hogy miért? Mert otthon ezekkel közel olyan hatékonyan tudsz edzeni, mint a kondiban! Nem hiszed? Próbáld ki!

9. Post it varázs

Írj egy-egy edzésformát a kis cédulákra és ragaszd őket a lakásod különböző pontjaira, ha pedig szembe jön egy végezd el, amit rá írtál. Pl. amikor kinyitod a bögrés szekrény ajtaját csinálj 5 guggolást.

10. Fizess az edzésért!

Nem is akárkinek, magadnak! Bizony, ha minden egyes edzés után félreraksz mondjuk 100 Ft-ot, szép lassan összegyűlik a pénzed arra a szoknyára, amivel már régóta kacérkodsz, de te is tudod, hogy egyelőre nem férsz bele. Azonban az edzéssel és a spórolt pénzzel simán összejöhet!

És nektek mi a kedvenc trükkötök?

Hozzászólások: