5 DOLOG AMI A LEGJOBBAN ÖREGÍT

Mi az a dolog, ami a legjobban öregít a korodnál? Szeretnéd tudni? Olvass tovább! 

2015-09-28_071333

Az átkozott cukor

A legtöbben úgy tudják, hogy a túl sok cukor bevitele csak a hasunkon látszik meg, pedig ez nem így van. Sajnos aki rendszeresen és hosszútávon nagy cukormennyiséget fogyaszt, annak idővel a bőre rugalmasságán is észrevehető lesz majd. Ennek egész egyszerű oka csipán annyi, hogy a megemelkedett vércukorszint a glikát hemoglobin túlszaporodását eredményezi az emberi testben, ez pedig káros hatással bír a bőrben lévő kollagénre és elasztinra, így a ráncok korai megjelenését, és erősödését idézi elő. Mindezt összefoglalva tehát, nem árt a mértéktartás.

Stressz

Minden ember életében szerepet játszik a stressz, ami egy bizonyos menyiségben még nem okoz egészségügyi károkat, sőt egy határig még egészségesnek is mondható, hiszen az idegesség által felszabaduló adrenalin kitartóbbá teszi szervezetünket, ezáltal fokozva a teljesítményünket. Azonban ha a stressz elkezd uralkodni rajtunk, már-már betegessé fajulhat ami számos egészségügyi rendellenességet vonz maga után, és emellett a bőrt is rendkívül öregíti, hiszen csökkenti a kollagénszintet, és a bőr megereszkedetté válik.

Természeti tényezők

 A túlzottan erős közvetlen napfény szinte azonnal kialakuló ráncokhoz vezethet, ez szinte a legaktívabb bőr-öregítő tényező. Meg kell jegyeznünk, hogy van ami még ennél is erőteljesebben öregít, ez pedig nem más, mint a szolárium. Aki nem szeretne 20 évesen 50-nek kinézni, az csak fokozott óvatossággal vegye igénybe a mesterséges barnító gépeket, nehogy a végén késő legyen. Az erős UV sugárzás mellett a szél is öregítheti a bőrünket, ha kiszárad, sokkal könnyebben előbújnak a kis szarkalábak, így főleg a téli és a hidegebb hónapokban elengedhetetlen a megfelelő hidratálókrém használata!

Pamutriadó

Hiába az egyik legkedveltebb textília, mégis tudni kell róla, hogy káros lehet a bőrre nézve, különösen a pamutból készült ágyneműk. Bőrgyógyászok hosszas kutatásai alátámasztják, hogy a legjobb, ha az ágyhuzatunk szatén vagy esetleg selyem anyagból van. Térjünk ki a lényegre: a pamut anyag fogja meg a legkönnyebben a zsíros anyagokat és a koszt, és nagyon képes meggyűrődni.
ALKOHOL
A rendszeres alkoholfogyasztók  saját koruknál általában 20-30 évvel is idősebbnek tűnhetnek, ez köztudott. A folyamatos ivászat nem csak a bőrt, hanem sok más szervünket is rendkívül károsítja. Az alkohol vizet von el a szervezettől elsősorban, ami a bőr kiszáradását eredményezi, és előidézi a pattanások, ráncok, arcpír, és egyéb bőrhibák.
Hozzászólások: