HIHETETLEN DE IGAZ! ÍGY TUDOD LEVINNI A GYEREKED LÁZÁT GYÓGYSZEREK NÉLKÜL PÁR PERC ALATT!

Számos tanulmány és kutatási eredmény igazolta, hogy ha a gyerekeknek láza van és közben szaladgálnak, játszanak, jól érzik magukat, nem kell aggódnunk, ilyenkor ugyanis a szervezetük harcol a vírussal.

A gyerekek láza azonban a lehető legrosszabb időben jön, amikor vagy nagyon messze van az ügyelet, nincs aki elmenjen a legközelebbi patikába, nincs otthon autó, stb. Ebben az esetben gyors segítségünkre siethet a házi gyógymódok “könyvtára”, ahol van olyan hatásos módszer, ami a gyerek lázát 5 perc alatt leviszi.

 

1. Reszelt burgonya

Hámozz meg egy burgonyát, reszeld le és tedd a gyerek zoknijába. Húzd ezt a gyerek lábára és várj pár percet. A láznak nyoma sem lesz!

2. Alkohol és víz

Egy nagyon kevés alkoholt keverjünk össze vízzel és áztassunk ebbe a folyadékba géz lapokat. Helyezzük a gyerek lábára borogatásként és várjunk pár percet.

3. Vizes ruha homlokra
Ősrégi, a legismertebb lázcsillapító módszer. Vizezzünk be egy vastag ruhát, csavarjuk ki és helyezzük a gyerek homlokára és a tarkójára. Várjunk pár percet, ha szükséges cseréljük ki a ruhát.

4. Hűtő-fürdő

Ez is nagyanyáink jól bevált módszerei közül ered. Egy dologra kell figyelnünk, amit sok ember nem tud: nem szabad hideg vízzel fürdőztetni a gyereket, langyos víz legyen a fürdőkádban!
5. Sok folyadék, hideg élelmiszer

Mindenképp rá kell vennünk a gyereket, hogy ez alatt a pár perc alatt igyon hideg, hűsített folyadékot és etessünk vele hideg élelmiszert, például joghurtot, természetesen nem a főtt ételt kell hidegen beléjük tömnünk! Ez nagyon fontos a hidratáció szempontjából.

6. Szellőztetés

Azt a helyiséget, ahol a gyermek pihen többször is szellőztessük ki, engedjünk be friss levegőt. Ez idő alatt a gyereket nem kell kivinni a szobából.

7. Kevés ruha

Ha a gyerek lázas, hiába rázza a hideg, semmiképp ne takarjuk be nyakig és ne adjunk rá réteges ruhát.

8. Hűvös hely

Nem szabad a gyereknek meleg helyen tartózkodni. Ez télen igaz a radiátor melletti részre, nyáron pedig a napsütötte helyre.

Hozzászólások: