ECETET ÖNT A MOSÓGÉPBE… HA MEGLÁTOD, HOGY MIÉRT, AZONNAL KIPRÓBÁLOD!

A mosás kényes dolog, és megtalálni a legjobb mosószert olyan, mint tűt keresni a szénakazalban. Éppen ezért adunk néhány tippet, amivel minden mosásnál energiát és pénzt takaríthatsz meg. Csak egy kis ecetet kell önteni a mosógépbe, mert számos előnyét fogjuk tapasztalni:

1. Tipp: Mosás előtt áztassuk be a ruhát egy kis ecetes vízben. Ez növelni fogja a normál mosószer hatékonyságát, megvédi a ruhát a szappanmaradékoktól és a kifakulástól.

e1-3

2. Tipp: Használhatsz egy kis ecetet az öblítő helyett. Ugyanaz a hatása, de környezetbarát és sokkal puhább lesz a ruha tőle.

e2-3

3. Tipp: Az ecet eltüntetni az izzadság- és dezodorfoltot.

e3-3

4. Tipp: Néha, különösen akkor ha mosóport használunk, csúnya mosószer foltok maradnak a ruhán, ami irritálhatják az érzékeny bőrt. 125 ml fehér ecet egy mosási ciklusnál megoldja ezt a problémát.

e4-3

5. Tipp: Bár egy kicsit abszurdnak hangzik: az ecet erős szaga segít semlegesíteni a kellemetlen cigarettafüst bűzét.

e5-2

6. Tipp: A különösen makacs foltokat úgy távolíthatjuk el, ha mosás előtt beáztatjuk egy tál meleg vízben és egy csésze ecetben. Egy éjszakán át hagyjuk a ruhát ázni majd normál mosással kimoshatod.

e6-2

7. Tipp: Egyes anyagok megtelnek szösszel vagy állatszőrrel. Az ecet ismét segít ebben az esetben is. Alkalmazzunk egy kis ecetet a mosás során. Száradás után ezek a csúnya “emléktárgyak” kevésbé fognak hozzátapadni a ruhához.

e7-2

8. Tipp: Egyes anyagok hajlamosak elektromossággal feltöltődni. Az ecet ebben az esetben is segít.

e8-2

9. Tipp: Kézi mosás során használjunk kb. 60 ml. ecetet és hagyjuk hatni 30 percig. Így a makacs foltok és a fehérneműk, törülközők sokkal tisztábbak lesznek.

e9-2

10. Tipp: Végül pedig egy utolsó tanács. Érdemes néha ecetet használni a mosás során, mert feloldja a lerakodásokat és a vízkövet feloldja.

e10-1

Ez nem kerül sokba és nincsen káros hatással a környezetre.

Hozzászólások: