10 tipp, hogyan tanulj meg újra szeretni egy szerelmi csalódás után

Nagyon nehéz újra megnyílni a szerelem előtt, miután megbántottak. Amikor egy nő csalódik, talán természetes, hogy lemond a „normális” férfiakról. Ám ha nem engeded meg magadnak, hogy újra megnyílj a szerelem előtt, sosem találod meg azt a férfit, aki igazán boldoggá tehetne téged, és te őt. Íme tíz tipp, amelynek segítségével újra kitárhatod a szíved.

1. Gondolj úgy a szívfájdalomra, mint egy tárgyra a múltból. Nem viheted magaddal mindenhová, nem őrizheted, mint gyermekként a kedvenc játékodat a zsebedben. Az, aki a múltban összetörte a szívedet, nem érdemli meg, hogy a jelened része legyen. Akkor miért hagynád, hogy a jövődet is ő alakítsa?

2. Bízz az univerzumban! Mi van, ha az életnek szebb tervei vannak veled, mint amit most el tudsz képzelni? Tervek, amelyek nem járnak több könnyel és szívfájdalommal. Csak úgy bízhatsz az univerzumban, ha elengeded azt, amin nem tudsz változtatni.

3. Az igazság az, hogy néha el kell esnünk ahhoz, hogy megtanuljunk felállni. Vedd sorra azokat a tanulságokat, amelyeket a szívfájdalom tanított neked. Megtanított például arra, hogyan szeresd önmagad, hogyan bízz jobban a megérzéseidben és hogyan húzd meg a határaidat. Mi van még?

4. Könnyű beleragadni a fájdalomba és a neheztelésbe. Nem szabad addig dédelgetned, míg teljesen az életed részévé válik. Azzal, hogy megbocsátasz a másiknak, nem jelenti azt, hogy megtagadsz vagy elfelejtesz mindent, amit veled tett. Csupán megadod magadnak a legnagyobb esélyt, hogy elengedd a negatív érzéseket – amelyek mellesleg benned tesznek kárt, nem benne.

5. Az elzárkózás nem fog boldogabbá tenni. Normális, ha vannak falaink, határaink, ám teljesen bezárkózni és negatív szemüvegen keresztül szemlélni a világot és a szerelmet… nos, ez csak nyomorúságra fog kárhoztatni.

6. Légy őszinte magaddal azzal kapcsolatban, mi nem működött közöttetek. Néha az időzítéssel van a baj, máskor meg a sok bizonytalansággal vagy hogy nem egy irányba halad az életetek. Nagyon fontos, hogy ebből is tudsz tanulni, és a jövőben könnyebb lesz elkerülni ezeket a nehézségeket.

7. A szerelem mindig kockázatos. Az eredmény sosem garantált. Ám mint sok más dologért az életben, a szerelemért is érdemes kockáztatni. Mert amikor valóban kiteljesedik, akkor a legnagyobb boldogság köszönthet rád.

8. Szánj időt a gyógyulásra. Szánj időt a megbocsátásra, majd a falaid lebontására. Hallgasd meg a szíved, figyelj az érzéseidre. És amikor készen állsz újra megismerni valakit, ne hagyd, hogy a félelmeid elvegyék a kedved.

9. Engedd el az összehasonlítgatást. Ha összehasonlítod magadat másokkal, vagy másokat az exeddel, akkor megakadályozod, hogy jól érezd magad a pillanatban. Mindannyian a saját utunkat járjuk, és bíznunk kell abban, hogy a történetünknek boldog lesz a befejezése.

10. Ne feledd: szerethető vagy! Gondolj azokra, akik szeretnek, akiknek fontos vagy. Nem azért csalódtál, mert valami baj van veled és nem vagy elég jó. Ez eszedbe se jusson! Te tökéletes vagy úgy, ahogy vagy, és jönni fog valaki, aki pontosan ilyennek fog látni téged.

Hozzászólások: