CUKROT ÉS CITROMLÉT HASZNÁL, SOHA TÖBBÉ NINCS GONDJA A SZŐRREL A TESTÉN!

Gyantaaa! Az valami fájdalmas dolog lehet, de hogy jön itt a cukor a képbe? El sem hinnétek, de a cukorgyanta már az ősi és még távolabbi időkben is segített a nőknek a puha és bársonyos bőr elérésében. Szóval a dolog nem új, de annál zseniálisabb, hatékonyabb és nem utolsósorban költségkímélőbb megoldás.

Tehát elkészítettem, és le is teszteltem, ahogy már megszokhattad Mókustól.

Be kell valljam (csak hogy tanuljunk egymás hibáiból), nem volt könnyű dolgom, mert hát annak ellenére, hogy volt valami támpontom, azért amit lehetett, azt elrontottam. (Meséltem már, hogy a mókuscsaládban én vagyok a szeleburdi, néha kicsit bénázós mókus? ;))

De visszatérve a cukorgyantára, én mindent kipróbáltam helyetted, hogy neked már csak a tuti receptet mutassam meg! Íme!

ÍGY KÉSZÜL A CUKORGYANTA

1. A hozzávalókat összeöntöd, majd a tűzhelyen nagy hőfokon a varázsigéket mormolva kevergeted a főzeted, míg az szép aranybarnára nem karamellizálódik.

igy_keszul_a_cukorgyanta

2. Ha megvagy, egy kerámiatányérra, fémtálcára vagy egy gránitpultra kiöntöd a FORRÓ cukormasszát. Tényleg nagyon forró, szóval vigyázz vele! Ekkor még hozzá ne érj!

hazi_cukorgyanta_kiontese

3 Kanállal elkezded kevergetni, míg sűrűsödni nem kezd. A kavargatással az a célunk, hogy kihűljön a masszánk!

cukorgyanta_kevergetese

4. Ha már olyan hőfoka van a cukorgyantának, hogy hozzá mersz nyúlni, mert kihűlt, akkor kezdheted el a bevizezett kezeddel nyújtva gyúrni a cukorgyantát, úgy hogyne ragadj össze teljesen, és gyurmaállaga legyen a cukorgyantának.

hazi_cukorgyanta

Ha ezzel megvagy, akkor neki is állhatsz a gyantázásnak.

HOZZÁVALÓK

  • 1 pohár fehér kristálycukor (2,5 dl)
  • 1 kiskanál só
  • 1 evőkanál víz
  • 2 evőkanál citromlé
  • serpenyő
  • kerámia tányér
  • kanál

És ennyi. Tényleg csak ennyi! És ennek a költsége összesen: 52 Ft.

Azt sem kifelejtve a sorból, hogy a cukorgyanta teljesen adalékanyagmentes, így természetes.

HOGYAN KELL HASZNÁLNI A CUKORGYANTÁT?

A rendes gyantával ellentétben a cukorgyantát fordítva kell használni.Na nem a lábadat kell a gyantára kenni, hanem a felkenés iránya van fordítva a meleg gyantához képest.

Tehát a cukorgyantánál, a szőr növekedési irányával ellentétes irányba kell felkenni a cukorgyantát, és a szőrnövekedéssel megegyező irányba kell lehúzni.

cukorgyanta_hasznalata

Most jársz nálunk először? Ne menj el, amíg nem olvasod el legalább pár cikkünket, kérlek! 😉 

Hozzászólások: