Zuhany alatt mosol arcot? Soha többé ne tedd!

Ké­zen­fekvő, hogy zu­hany­zás köz­ben egy­út­tal az ar­cun­kat is meg­tisz­tít­suk, nem igaz? Min­den adott hozzá, főleg ha az arc­le­mo­sónk is kéz­nél van, nem pedig szap­pant, il­letve tus­für­dőt ke­nünk az ar­cunkra.

Csakhogy van egy rossz hírünk: rosszat teszel a bőrödnek, ha így spórolsz időt. A forró, de legalábbis meleg víz, melyet zuhanyzáshoz használsz, kitágítja ugyanis a kapillárisokat, elpattant hajszálereket eredményez, rosszabb esetben pedig tartósabb bőrpirosodást is, amit aztán egészen biztosan nem akar magának senki.

2015-09-30_052126

Egyszerűen arról van szó, hogy arcunk érzékenyebb és vékonyabb bőre rosszul reagál arra a víznyomásra és hőmérsékletre, melyet tested többi része élvez. Ezért aztán inkább langyos, esetleg hűvös vízzel távolítsd el róla a szennyeződéseket, néhány perccel több időt áldozva így a teljes napi rutinra, mint ahogyan eddig tetted a zuhany alatt. Arról már nem is beszélve, hogy jobb, ha arcunkat minél kevesebb víz éri, mert nagyon szárítja a bőrt. Nem véletlenül hasznos erre a célra kifejlesztett krémekhez, lemosókhoz nyúlni inkább.

Hozzászólások:

5 thoughts on “Zuhany alatt mosol arcot? Soha többé ne tedd!”

Comments are closed.