16 évesen saját házát építi: “A korombeliek egész nap az utcán csavarognak, dohányoznak és isznak”

Példamutató cselekedet! 16 éves és nekifogott saját házának megépítéséhez!

Dél-Romániában járunk, Dambovita megyében. Az Adevarul román lap tudósításából derül ki, hogy egy 16 éves legény, a COVID-19 vírus miatt kialakuló, otthonülős helyzetet kihasználva, belefogott egy saját ház megépítésébe.

A Crevedia településen élő Georgica több mint egy évig napszámosként dolgozott, hogy össze tudja gyűjteni az építkezés megkezdéséhez szükséges alapanyagokra a pénzt. A napszámos munkák mellett trágyázást is vállalt. Egy szekér trágya leürítésére 50 lejt, azaz mintegy 3700 forintot kapott.

De sok kicsi sokra megy, így Georgica-nak sikerült összegyűjtenie közel 850 ezer forintot, ami már elegendő volt a ház megalapozásához. A tervek elkészítésében a fiú sógora segített, aki szintén építkezésben dolgozik.

Georgica elismeri, hogy nem szeret tanulni, de a tudósításból kiderül, hogy a fiú ambíciós, hiszen elmondása szerint saját házat, és saját fürdőszobát akar, mert a régi ház, amiben lakik szüleivel, már nagyon régi.

“Összegyűjtöttem valamennyi pénzt, megdolgoztam minden vasért, naponta 5 szekér trágyát vittem ki, amit én töltöttem meg, majd én ürítettem le egyedül, de még dolgoztam építőtelepen, mint napszámos. Nem volt könnyű, de én ezt választottam, a többi  korombéli egész nap az utcán csavarog, dohányzik és iszik. Én ha nem dolgoznék, éhen halnék. Most még a szüleimmel élek, de ha elkészül a ház, lesz abban két szoba, előszoba, fürdő és konyha, ami elég lesz nekem és a jövendőbelimnek” – mesélte a fiú, aki a legkisebb gyermek a családban, és egyben a tizenkettedik.

Georgica édesanyja elmondta, hogy legkisebb fia már 9 évesen azt mondta, hogy saját házat szeretne, mert a többi testvérének is van. Spórolt, ha 5 lejt adtak vásárolni, abból 2 lejt mindig félre tett.

Hogy elkészülhessen a ház, a csendőrök és egy alapítvány gyűjtés szervezett, ahol arra kérik az adományozókat, hogy lehetőségük szerint támogassák a kamasz fiút, saját lakásának megépítésében.

Forrás

Hozzászólások: