Talán azért kell várnod, mert éppen azt tanulod, hogy mindennek ‘rendelt’ ideje van…

Talán nem ott tartasz az életeddel, ahol “kéne”. De ezzel talán azt kell megértened, hogy az életet nem az szerint kell élni, hogy mások, vagy a társadalom mit vár el.

Talán a lecke most pont az, hogy engedd el mások elvárásait. És egy kicsit a tiédet is, hiszen az élet nem egy exel táblázat. Nem az elvárások szerint, sorban következnek a dolgok.

Elképzelhető, hogy egyedül élsz, pedig már mindenki párra talált a környezetedben. És már te is nagyon szeretnél egy kapcsolatot. De lehet, hogy elfelejtetted, hogy másfajta szeretet és kapcsolat is van az életedben, ami fontos: amit másoknak adsz. A barátaidnak, a családodnak, a kollégáknak. A szerelemhez vezető út mindig izgalmas, és soha nem könnyű.

Talán most azt kell megtanulnod, hogy biztonság nélkül is boldogulj, hogy tanulj meg támaszkodni saját magadra. Hogy mielőtt futni kezdesz, tanulj meg sétálni. És körülnézni a világban.

Újra meg újra ugyanazokat a köröket rovod, és már nagyon unod. De az még nem jutott eszedbe, hogy a gondviselés (Isten vagy az Univerzum) épp arra tanít, hogy hogyan kell elbukni és újra felállni. Vagy nekifutni újra meg újra?

Nem akármilyen lecke ám az sem, hogy a csalódások után hogyan és kikkel találsz újra magadra.

Nem akármilyen út az sem, ahol azt tanuljuk, hogy kik azok, akikre valóban számíthatunk.

Ugyanakkor a lecke, hogy az életet nem mindig kell komolyan venni talán a legfontosabb mind közül. Hogy inkább élvezd a mindennapokat, és ne állíts magad elé követelményeket és határidőket. Talán maga az élet is egy nagy játék, ahol néha nyerünk és néha nem.

A várakozás is olyan dolog, amit tanulni kell. Nem belerohanni, nem elrohanni, nem nekimenni a dolgoknak. Hagyni, hogy történjenek.

Még az is lehet, hogy közben észre veszed, hogy mennyi, de mennyi minden van a világban, amit észre sem vettél.

Ugyanakkor a várakozással azt is tanuljuk, hogy ami érkezik (majd) azt hatalmas örömmel, hálával és alázattal fogadjuk. Hogy ne vegyünk könnyedén semmit, hiszen minden ajándék…

Ha pedig éppen valakire vársz, hidd el, hogy nem véletlen, hogy még nem jött.

De fog.

És amikor így lesz, érteni fogod, hogy miért volt a sok várakozás.

Forrás

Hozzászólások: