Így maradj ébren, ha fáradt vagy, de nem alhatsz! 5 alig ismert, működő trükk

Nem árt odafigyelni a kiegyensúlyozott, rendszeres alvásra, ám olykor megesik, hogy nem volt elég a pihenés, ami másnap leküzdhetetlennek tűnő álmosság formájában jelentkezik. Sokan ilyenkor csak úgy döntik magukba a kávét vagy a kólát, pedig a koffein csak ideiglenesen pörget fel, az energiatartalékod elhasználása után még fáradtabb leszel. Mutatunk néhány tippet, amivel tényleg felfrissítheted magad, amikor már úgy érzed, állva is el tudnál aludni.

lany_alszik_munkahely

Szerezz be borsmentaolajat az ilyen esetekre. Nedvesíts meg egy nagyobb vattapamacsot, majd cseppents rá néhány csepp olajat, és tartsd a tenyeredben, 15-20 centire az orrodtól. A mentolos illat felfrissít.

ebreszto_borsmenta_olaj

A rágózás is felébreszt. Minél mentolosabb a rágógumi, annál jobb, sőt, ebből is a borsmentást érdemes választani.

Kerüld azonban a nagyon cukros ételeket, az édességet, a csokit. Ha álmosak vagyunk, a cukor kábító hatással van a szervezetünkre.

Egy pohár jéghideg víz jót fog tenni, főleg, ha uborkaszeletekkel vagy friss citrom levével ízesíted.

Ha teheted, állj fel, és sétálj egyet a friss levegőn, miközben jó mélyeket lélegzel. Ha nem tudsz kimenni, nyisd ki az ablakot, és szimatolj ki, de már az is hasznos, ha teszel pár lépést a széktől eltávolodva.

Hozzászólások: