HA EZEKET AZ ELVÁLTOZÁSOKAT LÁTOD A NYELVEDEN, EZEKET A BETEGSÉGEKET JELZI!

A nyelv a legerősebb izom az emberi testben, amely előkészíti az élelmiszert a rágásra és az elsődleges ízlelőszerv. A megjelenése sokkal fontosabb, mint gondolnánk, mert a kínai orvoslás szerint árulkodik a test állapotáról.

Bemutatjuk tíz nyelvtípust, amely segít azonosítani a egészségi állapotot.Ellenőrizd a nyelved, olvasd el az alábbi magyarázatot.

  1. Normál nyelv – rózsaszín, nyoma sincs elszíneződésnek, világos, normális a nyálelválasztás.
  2. Vékony fehér bevonat, látható rajta és néhány piros folt – ez a nyelv arra utal, hogy a létfontosságú energia a testben hiányos, fáradtság, étvágytalanság és a túlzott izzadás léphet fel. Az ilyen nyelvű ember általában szorongó és ideges.
  3. Vékony sárga réteg a közepén körülötte egy vörös felület a nyelven – ez a megjelenés székrekedésre utal, kiszáradásra és bőrbetegségekre. Általában hangulati ingadozások jellemzik az embert.
  4. Fehér bevonat, duzzadt szélek – kiegyensúlyozatlan emésztőrendszer, és a szervezet hajlamos összegyűjteni a vizet. Kimerültség.
  5. Fekete foltok rózsaszín felületen – ez a rossz vérkeringést jelez, ami problémákat okozhat az erekben, “nehéz lábak”, fejfájás, mellkasi fájdalom és fakó bőr.
  6. Vékony fehér réteg és piros hegy – folyamatos stressz, instabil érzelmi állapot. Ízületi gyulladás.
  7. Vörös nyelv, sárga zsírlerakódás a közepén-  láz, esetleges fertőzések, húgyúti és bőrbetegségek
  8. Vastag fehér bevonat a felszínen, sápadt, duzzadt nyelv – fertőzés vagy gyulladás, amely kapcsolatban áll valamilyen autoimmun betegséggel, vitaminok és ásványi anyagok hiánya.
  9. Repedések, vörös felület – gombás fertőzések,éjszakai izzadás, álmatlanság, és irritáció.

10. Fehér, lepedék nélküli nyelvfelület – csökkent véráramlás a testben, vérszegénység okozhat szédülés és fáradtság.

Hozzászólások: