Létezik a tökéletes párkapcsolat?

20110608testedlel19

Egy kapcsolat az egyének számára mindig izgalmasan kezdődik, még akkor is, ha előtte egy bizonyos ideje már ismeritek egymást. Ilyenkor rendszerint félresöpritek minden negatív érzéseteket és fenntartásotokat. Ez érthető is, hiszen minden pár pozitívan próbál a jövőre tekinteni.

Ez az érzés segít a korai időszakokban, áthidalni azokat a kérdéseket, melyek később problémát okozhatnak. Például a pénzkérdés: Ki irányítja azt, és hogyan kellene azt kezelni? Még a legegyszerűbb kérdések is vita tárgyává válhatnak. Például, hogy ki irányítja a televízió kapcsolóját?
Ezek koordinálása bonyolult dolog, hiszen mindketten saját ambíciókkal, elképzelésekkel és ötletekkel léptek be egy kapcsolatba.
Veszélyes lehet azonban a saját elképzelések erőszakos érvényre juttatása! A saját ideálod kergetése megakadályozhatja azt, hogy igazán bizalmas kapcsolatot alakíts ki. Érdemes mindent megbeszélned pároddal, hogy mit hogyan képzelsz el és semmiképp se erőltess semmit a társadra.
Idővel majd kitaláljátok, hogy hogyan működhetnek a legjobban a dolgok, és a kapcsolatnak is jót tesz, ha folyamatosan kommunikáltok egymással!Ez a kapcsolat első éve.
Az első évet követő időszak a párkapcsolat teszteléséről szól. Nagy hiba, ha azt hiszed, hogy párod enyhíteni fogja régi lelki sérüléseid és elfeledteti veled azokat. Amikor ez nem történik meg hatalmasat csalódhatsz, és azt hiheted majd, hogy nem a megfelelő férfit választottad párodnak. Valószínűleg rájössz majd, hogy egy kapcsolat a legnagyobb feladat, amibe valaha belefogtál, és amiért sokat és hosszú ideig kell áldoznod.

Ennek a ténynek a felismerése magában rejti azt a veszélyt, hogy a kapcsolat nehézkessé, intoleránssá válik, és mindkét fél kritizálni kezdi a másikat. A legfontosabb, hogy próbáljuk érzéseinket kordában tartani, mert ezzel megakadályozhatjuk azt, hogy elidegenedjünk egymástól.

Hozzászólások: