HA EZT A CIKKET ELOLVASOD AZONNAL KIDOBOD AZ ALUMÍNIUM-FÓLIÁT A LAKÁSBÓL!

Az alumínium túlzott használata, netán fogyasztása komoly idegrendszeri elváltozást is eredményezhet. Kis mennyiségben ugyan, de szinte mindenben van némi alumínium: az ételekben, italokban is megtalálható ez az elem, de a levegőben is jelen van. Ezért jobb, ha igyekszünk elkerülni az alumíniumtartalmú eszközöket, termékeket, különben bajunk származhat belőle.

Az alumínium az évek során felhalmozódhat a szervezetben,lerakódhat például a tüdőkben is, ahol megnehezíti a légzést, az oxigén felvételét, de beépülhet a csontokba, megakadályozhatja a kalcium és a magnézium felszívódását, de más szervekben, szövetekben is megveti a lábát.

Az alumínium-mérgezés kezdetleges tünetei az izomgyengeség, csontfájás, szédülés, zavart elmeállapot, a beszédkésség hanyatlása. A gyerekeknél fejlődési és növekedési problémákat okozhat.

Nagyobb mennyiségben az alumínium akár az agyat is károsíthatja, de vérszegénységet is előidézhet, a terhesség alatt pedig negatívan hat a magzat fejlődésére.

Az alumínium nagyon gyakori elem, a harmadik helyen áll ezen a téren, a fémek közül pedig ebből van a legtöbb a földkéregben. Az orvostudomány szerint azonban az emberi szervezetnek egyáltalán nincs szüksége alumíniumra, hogy megfelelően működni tudjon, így joggal merülhet fel a kérdés, hogy akkor mégis miért tartalmaznak a háztartási eszközeink, az ételek, italok, sőt még a gyógyszerek is alumíniumot. Ilyen például az aszpirin, vagy az üzletekben kapható multivitaminok. Nagyon sok főzéshez, sütéshez használt edény is tartalmaz alumíniumot, amely ezáltal átkerül az ételekbe is, amiket megeszünk. Leginkább azok vannak kitéve veszélynek, akik az alumínium kitermelésben dolgoznak, és belélegzik ezt a káros anyagot.

Hogyan védekezzünk?

Jelentéktelen alumínium-mérgezés esetén a szervezetünk képes megszabadulni ettől a fémtől, hiszen a méregtelenítési folyamat révén, ahogy bekerült, úgy távozik az alumínium. Ha viszont nagyobb mennyiség kerül be a testünkbe, akkor már bajok lehetnek. Először is cseréljük le az alumíniumot tartalmazó edényeinket olyanokra, amelyek öntöttvasból készültek. Így az egészségünk megőrzése mellett még az ételeink is finomabbak lesznek.

Igyekezzünk kerülni a becsomagolt, befóliázott ételeket, ilyeneket ne vásároljunk, ugyanis ezek a csomagolótermékek gyakran tartalmaznak alumíniumot. Inkább frissen vásárolt élelmiszerek fogyasszunk.

Hozzászólások: