A világ legerősebb vértisztító itala, ami sok más betegségre is gyógyír!

A szervezetnek egyetlen dologra van szüksége, mégpedig a céklára, hiszen benne minden szükséges tápanyag és vitamin megtalálható. Fogyaszthatjuk frissen, főve, sütve, salátaként. Megtalálható benne az A-, B-, és  C- vitamin, kén, nátrium, kalcium, vas, szelén, jód és számos antioxidáns.

A legjobb, ha a cékla frissen kipréselt levét fogyasztjuk, hiszen így juthatunk a legtöbb tápanyaghoz. Mivel hatékony immunerősítő ajánlott azoknak is rendszeresen fogyasztani, akik kemoterápiás kezelésen, vagy valamilyen súlyos krónikus kezelésen estek át.

?Kezdetben 250 ml céklalevet ajánlott fogyasztani minden nap, majd fokozatosan lehet növelni az adagot. Nagyon fontos, hogy betartsuk a fokozatosságot. Ha valaki erős szédülést, hányingert, fejfájást érez, csökkentse vissza az adagot, mindaddig, amíg megszokja a szervezet. A céklalé megkönnyíti az emésztést, de eredményeket értek el segítségével a tüdő, gyomor, és vastagbél rák kezelésében is?-mondják a szakértők.

cékla

Nézzünk néhány dolgot, hogy mire ajánlott a céklalé fogyasztása:

  1. Cukorbetegség-stabilizálja a vércukorszintet. Vízhajtó hatása miatt megakadályozza a cukorbetegség szövődményeinek (szív-és érrendszeri betegségek) kialakulását.

  2. Krónikus hepatitisz-védi és regenerálja a májsejteket. Lassíthatja a májcirózis folyamatát, mivel serkenti a májsejtek működését.

  3. Tumorellenes-olyan vegyületeket tartalmaz, mely segítségével megelőzhetjük a daganat kialakulását.

  4. Savtúltengés-megelőzhetők a tünetei, ha rendszeresen fogyasztjuk 100 ml céklalé, 100 ml nyers burgonyalé és 500 ml sárgarépa lé keverékét.

  5. Magas vérnyomás-ha csupán napi fél pohár céklalevet iszunk meg, hatékonyan csökkenthetjük a magas vérnyomást.

  6. Vérszegénység: egy hónapon keresztül minden nap fogyasszunk el 150 gramm nyer céklát, ez segít a betegés leküzdésében
Hozzászólások: