KISZÍVTÁK A NYAKAD? NE LÉGY BÜSZKE, EZ 6 EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMA ÁLL VELE KAPCSOLATBAN

Egyes emberek lila szerelmi zúzódásokkal mutatkoznak. Keveset tudni erről.

Vashiányod van

Ha minden szexuális aktus után vörös foltok vannak a testeden, annak nem csak a szenvedélyeseég az oka, hanem azt jelenti, vashiányod van. Ha nincs elég vas a szervezetedben, hajlamosabb vagy a zúzódásikra. Egyél több céklát, májat, vörös húst.

Maradandó nyomot hagyhat
Vigyázz, mert ugyan legtöbb esetben ezek a véraláfutások pár nap alatt elmúlnak, ha véletlenül ugyanazon a helyen többször ér “támadás” vagy nagyon érzékeny a bőröd, maradandó lehet a sérülés, ami nem túl szép látvány.

  1. Herpeszt okozhat

Az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegségek herpesz. Az ilyen típusú sérüléssel a herpeszvírus sokkal könnyebben átjut egyik emberből a másikba. Veszélyes játék.

  1. csúnya vérrögöt okozhat

Nagyon ritka az a súlyos kiszívás, ami vérrögöt okoz, de előfordulhat. Ehhez mélyebb harapás szükségeltetik, ami azért normális szexuális aktusnál ritka. De egy nő például meghalt egy ilyen kiszívás miatt, 2011-ben Új Zélandon, mert vérrög keletkezett az ereiben, és agyvérzést kapott.

  1. Nincsenek igazi gyógymódok ellene

Csak a smink segít. Próbálkoznak mézzel, jéggel, árnikapakolással, de valójában ezek a véraláfutások nem tűnnek el ezektől, csak az idő gyógyítja

  1. Kezelésre van szükség

Ha nagyon mély a véraláfutás, az már belső vérzésnek számít, ilyenkor orvoshoz kell fordulni.

Hozzászólások: