HA 0-ÁS A VÉRCSOPORTOD, FIGYELJ ERRE! MEGMENTHETI AZ ÉLETED!

A 0-ás vércsoportú emberek különlegesnek számítanak, mivel bármelyik más vércsoportba tartozónak adhatnak vért, ugyanakkor csak 0-ásoktól kaphatnak.

type-0

De nem csupán ez különbözteti meg őket a többiektől. Fogékonyabbak egyes betegségekre és vannak olyan tulajdonságok, melyek különlegessé teszik őket.

Képes a vezetésre, sok energiával rendelkezik és maximálisan tud koncentrálni egy feladatra, hogy aztán a legjobbat nyújtsa. A 0-á vércsoportú ember emellett nagyon produktív és erős tud lenni.

Másrészt azonban egyes betegségek náluk könnyebben alakulnak ki, pl. a fekélyek, a pajzsmirigy problémák, jódhiány és a pajzsmirigy hormon alacsony szintje. Ezek a problémák aztán nem kívánatos tünetekhez vezethetnek, pl. elhízáshoz, vízvisszatartáshoz.

Japánban a 0-ás vércsoportot egy bizonyos embertípushoz társítják, állásinterjún gyakran megkérdezik a jelentkezőktől, hogy melyik vércsoportba tartoznak. A 0-ásokat felelősségteljesnek, elkötelezettnek, jól szervezettnek, koncentráltnak, alaposnak és gyakorlatiasnak tartják. Logikájuk jobb és tisztább, mint a többieknek. Ez feltételezhetően azért van, mert őseik vadászok voltak, akiknek sokkal jobban kellett figyelni környezetüket, hogy túléljenek.

HIPERAKTÍV ÉS IMPULZÍV

Amikor stressz alatt vannak, idegesek, hiperaktívak, impulzívak tudnak lenni. A rossz táplálkozás, a mozgáshiány, az egészségtelen szokások és a stressz nagyon károsak az anyagcsere folyamatokra, így könnyen kialakul az inzulin rezisztencia, a gyenge pajzsmirigy működés és az elhízás.

Gyomorsav tartalmuk magasabb, mint a többi vércsoportba tartozónak, ezért gyomruk gyakran érzékeny, hajlamosabbak a gyomor- és bélfekélyek kialakulására.

A 0-ás vércsoportúaknak kerülni kell a koffeint és az alkoholt. A koffein számukra rendkívül káros lehet, mivel növeli az adrenalin szintjét, ami a 0-ás vércsoportúak testében már egyébként is magas.

Számukra heti 3-4-szer ajánlott a sportolás.

Hozzászólások: