Titkok a kék szeműekről, amivel még ők sincsenek tisztában

Számos kutatás és statisztika készült már arról, hogy a  kék szemszínt elemezni tudják. Személyiségünkkel kapcsolatban vannak ugyanis olyan tények, amelyekről olykor még mi magunk sem tudunk.

Vidám és önbizalommal teli személyiség, aki hamar jókedvre deríti a környezetében élőket.
Hajlamosabbak az alkoholizmusra
Talán furcsán hangzik, de a kék szemű emberek jobban bírják az alkoholt. Ebben a témakörben már számos kutatást végeztek a Factual Facts internetes honlap szerint. Többek között azt is kiderítették, hogy a kék szeműek hajlamosabbak az alkoholizmusra, mint a barna, szürke vagy zöld szeműek.
Nyitott, barátságos és őszinte ember, akiben meg lehet bízni.
Megbízhatóak
A kék szemű embereket csak ritkán lehet kihozni a sodrukból, ráadásul az osztrák gesund24 internetes honlap szerint megbízhatóak is.
Empatikus és érzékeny típus, ezért általában nagyon jó barátnak tartják.
Irigylik őket
Közvélemény-kutatások szerint Európában a kék szem a legnépszerűbb, majdnem minden harmadik ember kék szemű szeretne lenni. Nem lehet véletlen az sem, hogy a kék színű kontaktlencse a legkelendőbb, hiszen ezzel az is becsaphatja embertársait (és saját magát), aki nem kék szeműnek született.
A kék szeműeket általában nehezen lehet kihozni a sodrukból, azonban a kriminológusok szerint, mivel sokszor kevesebbszer konfrontálódnak, mint a más szemszínnel rendelkező embertársaik, ezért sokkal nagyobb dühkitörésekre képesek.
Gyakran születik barna szemű gyerekük
Azt gondolhatnánk, hogy két kék szemű embernek a gyerekei mindig kék szeműek lesznek. Ez azonban nem teljesen így van, mert gyakran előfordul, hogy barna szemű utóduk születik. A genetikában ugyanis mindig a barna szem dominál, ezért gyakrabban öröklődik
Jobban bírják a fájdalmat
A Pittsburghi Egyetem tudósai megállapították, hogy a kék szemű embereknek magasabb a fájdalomküszöbük. Így például a kék szemű nők jobban bírják a szülési fájdalmakat is.
Fényérzékenyek
A kék szemek érzékenyebben reagálnak a fényre, mint a sötét szemek. Ennek oka a melanin nevű színezőanyag, amely a szemek pigmentálásáért felelős. Ezért a kék szemű emberek hajlamosabbak a szembetegségekre is.
Hozzászólások:

6 thoughts on “Titkok a kék szeműekről, amivel még ők sincsenek tisztában”

Comments are closed.