Te is szoktál horkolni? Próbáld ki ezt az 6 trükköt, és felejtsd el az éjszakai hangoskodást!

Sajnos az éjszakai horkolás hosszútávon nemcsak párkapcsolati nehézségeket, hanem egészségügyi panaszokat is okozhat, így ajánlatos tenni valamit az alvás közben fellépő erős hangok megszüntetése érdekében.

horkolas1

Ha nem próbáljuk meg ezt visszaszorítani, akkor az agyvérzés kockázata is fennállhat. Felmérések alapján a szakértők megállapították, hogy szinte minden országban a lakosság csaknem fele éjszakánként horkol. Jó hír az, hogy életmódbeli váltással, egészségesebb életvitellel megszüntethetők a panaszok.

A prevention.com oldal szerint, ha kipróbáljuk az alábbi 6 jótanácsot, mérsékelhetjük az éjszakai horkolásunkat.

1. Lefekvés előtt ne igyunk bort, sört

Az alkoholfogyasztás felerősítheti a horkolást, mivel hatással van az izomműködésre, amely miatt a légzés nehezebbé, na és hangosabbá válhat.

2. Aludjunk oldalt, ne hanyatt

Igyekezzünk valamelyik oldalunkon aludni, mert ha netán a hátunkra fekszünk, növeljük a horkolás esélyét, mivel az állunk, a nyelvünk a levegőáramlás útjába kerül.

3. Szabaduljunk meg pár kilótól

Az elhízás a horkolás egyik okozója, hiszen a túlsúlyos embereknél a légzőszervek nehezebben működnek, az izmoknak többet kell dolgozniuk, hogy a levegővétel folyamatos legyen. Már pár kiló ledobásával a horkolás intenzitása jelentősen csökkenthető.

4. Használjunk speciális orrtapaszt

A gyógyszertárakban is kapható olyan orrtapasz, amely kiszélesíti az orrjáratokat, így a levegővétel alvás közben könnyebbé válik, ennek következtében a horkolás is mérséklődhet.

5. Szerezzünk be egy párásítót

A száraz, éjszakai levegő is a horkolás okai között van. Egy ilyen készülék megfelelő nedvességet biztosít a hálószobában, és ez nagy segítség a légzőszerveknek is.

6. Kezdjünk el énekelni

Nem számít, hogy jó hangunk van, vagy sem, hiszen az Exeter Egyetemen végzett kutatás szerint azok a horkolással küzdő személyek, akik naponta 20 percet énekléssel töltöttek, szinte teljesen felhagytak az éjszakai hangoskodással. Ez annak tudható be, hogy az éneklés erősíti a légzésben szerepet játszó izomcsoportokat.

Hozzászólások: