MŰANYAG VILLÁKAT GYŰJT ÉS FORDÍTVA BELESZÚRJA A KERTBE. AZ OK EGÉSZEN ZSENIÁLIS!

Olyan hamar tavasz lett, hogy már valósággal nyár van. Az okos kertész már számtalan magot a meleg földtakaró alá bújtatott, így lassan lehet szüretelni az új hagymát, és a hónapos retket is. Azonban még nincs késő, annak, aki most kezd veteményezni, mutatunk egy pár hasznos trükköt.

1. Mire jó a muffinsütő a kertben?

Bár a sütésen kívül elképzelni sem tudnánk, hogy mire használható még, de az alábbi képen egy igen jó praktikát láthatunk. Fogjuk a muffinsütőt, és nyomkodjuk kissé bele a felásott, felszántott földbe egymás mellé az egész területen. A kis lyukakba szurkálhatjuk is bele a magokat, palántákat, nem kell bajlódni a sorok kihúzásával.

2. Régi üvegek

Szúrjuk bele a földbe a kerti ösvény két szélén. Akár színezhetjük is a régi üvegeket, így csodálatos sétányt hozhatunk létre.

3. Régi kanalak a veteményesbe

Ha vannak régi kanalaink, amiket már amúgy sem használunk, egy kalapáccsal addig ütögessük, amíg kiegyenesedik. Színezzük a kanalakat különbözőre, majd írjuk rá egy vízálló markerrel, hogy mit tartalmaz az illető ágyás, és szúrjuk bele a földbe jelzésként.

4. Műanyag kanál

Ha csak műanyag kanalunk van otthon fölösleges, azzal is ugyanolyan jól meg lehet valósítani a fenti ötletet.

5. Kólás vagy sörös doboz

Ha kiürült a bádogdoboz, vágjuk le a tetejét egy konzervnyitóval, majd fújjuk le festékspray-el. Miután megszáradt, feliratozzuk, töltsük fel földdel, és ültessük bele a kedvenc gyógynövényünket. Mindenik növénykének készítsünk külön tartót.

6. Ön-öntöző berendezés

Csupán annyit kell tennünk, hogy egy régi borosüveget töltsünk fel vízzel, és a lehető leghatározottabb mozdulattal állítsuk bele fejjel lefelé a virág földjébe. Innen pont annyi vizet fog felszívni, amennyire szüksége van.

7. Régi kagyló

Ne dobjuk ki, töltsük fel földdel, és ültessünk bele virágot, nagyon mutatós virágcserép lesz belőle.

8. Állítsuk meg a kártevő állatokat

Szurkáljunk a frissen kibújt zöldségek, virágok mellé egy-egy műanyag egyszer használatos villát. Ez majd távolt tartja a támadókat.

9. Szélcsengő egy régi szűrőből

Ha van egy régi tésztaszűrőnk, amit már nem használunk, az aljára láncok segítségével szereljünk fel néhány kilyukasztott kiskanalat, majd fordítsuk meg a szűrőt, és ültessünk bele valami könnyed, légies virágot. Akasszuk fel, és élvezzük a szépséget, és a csodálatos hangokat.

10. Soha ne dobjuk ki a banánhéjat, a kávézaccot, és a tojás héját

Készítsünk otthon tápláló komposztot ezekből, és szórjuk a veteményes földjére. A zacc például kifejezetten jót tesz a savas közeget kedvelő növényeknek, mint például a hortenzia, rododendron, és áfonya.

 twice.hu

Hozzászólások: