5 instant hajápolási trükk őszre

Úgy érzed, a hajad töredezett, fakó és fénytelen? Ilyenkor ősszel, ahogy a bőröd is, úgy a hajad szerkezete is megváltozik, könnyen töredezik, szárazzá, fénytelenné válik. Ha te is hasonló cipőben jársz, és a hajad egy kis feltöltődésre vágyik, akkor most jól figyelj, mert mutatunk 5 tuti hajápolási trükköt, melyekkel visszanyerheti ragyogását!

fenyes-300x225

Elő az ollóval!

Nincs is attól csúnyább látvány, mikor hajad vége elhalt, töredezett, fakó színű. Ezért célszerű ellátogatni a fodrászodhoz, és megszabadulni az elhalt végektől. Ezek ugyanis már semmi célt nem szolgálnak, maximum annyit, hogy általuk kevésbé jutnak oxigénhez az egészséges hajrészek. Ha azt az 1-2 centit nem sajnálod, hajad vége nem csak szebb és egészségesebb lesz, de a növekedést is serkenti.

Masszírozd a fejbőrödet!

Érdemes minden hajmosás után ujjbegyeddel átmasszírozni óvatosan, lassú mozdulatokkal a fejbőrödet. Ennek hatására ugyanis a hajhagymák vérellátása javul, és a haj növekedése is felgyorsul.

Használj hajvégápolót!

Ahhoz, hogy a hajad vége szép és ápolt legyen, használj hajvégápolót, ez ugyanis megakadályozza, hogy a hajszálak végei eltöredezzenek.

Tipp: Az olivaolaj kiváló hajvégápoló a töredezett tincseidre.

Hajpakolás

Kényeztesd hajadat minimum heti egyszer, hajmosás előtt hajpakolással. Ha fényes, selymes, könnyen fésülhető hajra vágysz, akkor a kókuszolajról nem szabad elfeledkezned, de különösen ajánljuk figyelmedbe még a ricinusolajat vagy a shea vajas hajmaszkot is. Hajmosás és szárítás után frizurád fényes, ápolt, egészségesen ragyogó lesz.

Sapka

Lehet, hogy érdekesen hangzik, de igen, a sapka is a hajápoláshoz tartozik, különösen a hűvösebb időkben. Sokan nem szeretnek sapkát viselni, pedig a hideg megviseli a hajhagymákat, ami hajhulláshoz vezethet. Hideg időben érdemes tehát a fejedre tenni valamit, ami megvédi a hajadat.

Hozzászólások: