TITKOS TRÜKKÖK, HOGY BÁRMILYEN ÉLETKORBAN LE TUDJÁL FOGYNI

A szomorú igazság az, hogy amikor öregszünk, a fogyás egyre nehezebbé válik.

Izmaink merevebbek lesznek, a mozgás kevésbé kényelmes, és jobban fáj.

Az anyagcsere fokozatosan lassul, ahogy öregszünk. 1-2 százalékkal kevesebb kalóriát égetünk minden évtizedben.

7-secret-tricks-to-lose-weight-at-any-age

Itt van néhány tipp, hogy ne kerüljünk bele a negatív hízási spirálba:

 7-secret-tricks-to-lose-weight-at-any-age-1
  1. Tartsd szemmel a hormonokat

Ahogy öregszünk, a hormontermelés csökken. A mellékvesék, a pajzsmirigy és más hormonok szintje is esik, felborul az egyensúly, hogy a zsír könnyen eltárolódik a szervezetben. A tesztoszteron nagyon fontos hormon, amelyet rendszeresen ellenőrizni érdemes nőknél és férfiaknál egyaránt. Kiegyensúlyozott szinten ez a hormon megkönnyíti a fogyást és szabályozza a glükóz szintjét a vérben, ami elengedhetetlen a hasi zsír ledolgozásakor. A tesztoszteron pótlás nálunk még nem elterjedt, de súlyzós edzéssel magunk is előállíthatjuk ezt a fogyasztó csodahormont.

  1. Vedd fel azokat a súlyokat

Az 50 éveseknek 20% -kal kevesebb izomtömege van, mint a 20 éveseknek. A jó hír az, hogy súlyzós edzéssel ez pótolható, és minél nagyobb az izomtömeg, annál gyorsabb lesz az anyagcsere.

  1. Ne lazsálj

Sajnos a könnyű edzés nem sokat ér! Meg kell izzadni, ha nem érjük el azt a szintet, amikor már nem mennek könnyen a gyakorlatok, nem sokat érnek a fogyás szempontjából

  1. Vigyázz az ízületekre

Az öregedés azért is kellemetlen, mert már nem mindegy, mit mozogsz az ízületek miatt. Figyelj oda rájuk, nagyon jó minden vízi mozgás, kitartó séta. Ha nehezebb mozgást választasz 50 felett, nagyon figyelj a védőfelszerelésre, cipő minőségére.

  1. Változás a diétában

Az egyik legfontosabb dolog, hogy megértsük, hogy ahogy öregszünk a napi étrenden kell változtatni. Több tápanyagot és kevesebb kalóriát kell fogyasztani, így kell búcsút kell mondani az üres kalóriáknak. Ehelyett összpontosítani kell a tápanyagokban gazdag ételekre, fogyasztása: sovány fehérjék, zöldségek és gyümölcsök.

6. Kerüld a stresszt

Ahogy egyre öregebbek leszünk, hajlamosak leszünk arra, hogy sokkal többet stresszelünk. Egy átlagos felnőtt, aki 50 éves már sokkal több felelősséget cipel, mint egy fiatalabb ember. Nem könnyű ezeket elengedni, de a stressz mindig hízáshoz vezet, sőt hasi hízáshoz. Próbáljunk pihenni.

Hozzászólások: