Őrült tények a marihuánáról, amiről talán még nem is hallottál!

A marihuána és a füves kultúra Amerikában szó szerinti virágzásnak indult, amióta pár államban legalizálták, és úgy tűnik egyre több ország veszi hasonlóan fontolóra, hogy érdemes-e még nagyobb teret engedni ennek az egésznek. Amerikában már luxus spangliboltok üzemelnek, gondolkoznak a füves fagyi piacra dobásán és ha épp nem híres rapperek invesztálnak pénzt ebbe az ágba, akkor tudósok próbálják meggyőzni a népet arról, hogy a társadalomban sokkal jobb megítélésű alkohol jóval károsabb, mint a füves cigi. De ilyen érdekességeken kívül még tudunk mondani jó párat:

absorbing-facts-about-marijuana-5

absorbing-facts-about-marijuana-1

– A marihuána a leggyakrabban használt illegális drog az Egyesült Államokban.
– Körülbelül 100 millió amerikai próbálta ki legalább egyszer a füvezést.
– Több mint 25 millió amerikai füvezik rendszeres gyakorisággal.
– Egy jelentés szerint több mint 800 füves cigi elszívása tudna megölni egy embert. A halál oka pedig szén-monoxid-mérgezés lenne.
– A marihuánára több mint 200 szleng kifejezést ismernek az angol nyelvben.

absorbing-facts-about-marijuana-5 (1)

– Maga a marihuána is egy mexikói szlengből jön, mely állítólag a Mary és Jane nevek spanyol kiejtésekor keletkezett.
– Ezt a két szép női nevet a latin amerikai ország katonai szlengszótárában másra is használják: prostituált illetve bordélyház.
– A kannabisz gyakorlatilag bármilyen környezetben képes növekedni, átlagosan 1-2 centit tud nőni naponta, míg el nem éri a maximumot, mely akár 18 méter is lehet!
– Minden negyvenkettedik másodpercben valakit letartóztatnak az USA-ban marihuána fogyasztásért.

 

absorbing-facts-about-marijuana-2

– A marihuána orvosi célra való felhasználása már régen ismert volt az emberek számára. Az első feljegyzés ilyen esetről i.e. 2737-ben íródott, amikor is a kínai “három fenség” egyike, Sen-nung le nem írta, hogy ez a növény gyógyítja a reumát és a köszvényt.
– Kutatások bizonyítják, hogy a marihuána használók mindössze 9%-a lett függő, ellenben a kokainozók 15%-ával vagy a heroinisták 24%-ával.

 

absorbing-facts-about-marijuana-6

– A vadkender magját i.e. 6000-ben is használták Kínában, méghozzá táplálékként.
– 1850-től 1942-ig a marihuána szerepelt az amerikai orvosi szakkönyvekben is, mint hasznos és természetes gyógyszer a hányingerre, reumára, szülési fájdalmakra, amit ráadásul könnyedén lehetett a patikákban kapni.
– 1890 környékén az Amerikai Egészségügyi és Mértékletességi Egyesület a marihuánát ajánlotta az alkohol helyettesítőjeként.
– Ennek oka az volt, hogy az alkohollal ellentétben a marihuána fogyasztása nem vezet családon belüli erőszakhoz.

 

absorbing-facts-about-marijuana-4

– Az Egyesült Államokban 1970-től kezdve volt illegális a marihuána birtokolása. használása, vásárlása, eladása vagy termesztése.
– A marihuána legalizálása évi 8.7 milliárd dollárnyi adót termelne az amerikai kormánynak.
– A vizsgálatok azt mutatják, hogy a nők sokkal érzékenyebbek lehetnek a marihuána fájdalomcsillapító hatására.

 

absorbing-facts-about-marijuana-3

– A világ első számú marihuána termelője természetesen Mexikó. Na de melyik ország a második? Ki nem találnátok: Paraguay!
– 2003-ban, a világon először Kanada használta az orvosi marihuánát fájdalomcsillapítóként.
– 1996-ban pedig Kalifornia állam lett az első az USA-ban, ahol valódi orvosi receptre és ajánlásra lehetett marihuánát használni.
– Nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a marihuána használat később más, keményebb drogokkal való visszaéléshez vezethetne. Erre a megállapításra az Institute of Medicine (Amerikai Orvosi Kamara) jutott.

 

absorbing-facts-about-marijuana-7

– Hollandiában legális a marihuána. Azt hitted? Pedig nem így van! 1976 óta mindössze 700 kávézóban nem alkalmazzák az erre vonatkozó drogellenes törvényeket, így kis mennyiségében ők kivételt képeznek. Termeszteni, árulni és behozni ugyanúgy illegális ott is.
– A hollandok mindössze 27.5%-a próbálta ki életében legalább egyszer a füvezést, ellenben az amerikai lakosságnál mért 41,9%-al.

Hozzászólások: