Módszerek, amikkel a szakadék széléről is visszahozhatod a kapcsolatodat

Nincs tökéletes kapcsolat, legfeljebb olyan, amit aktuálisan semmilyen nehézség nem akadályoz, így a felek élvezhetik a nagybetűs boldogságot. De mi van akkor, ha éppen a szakadék szélén van a kapcsolatod? Innen is sikerülhet helyrebillenteni az egyensúlyt!

Első probléma: megszokás. Az egyik leggyakoribb probléma a hosszú távú kapcsolatok során a megszokás, ami sokak számára úgy tűnik, egyenesen elkerülhetetlen.Míg a kezdeti izgalom és a kémia vad működése a legunalmasabb napokat is megszínesíti, addig a későbbiekben természetes módon kialakul a rutin.Ez csaknem természetesnek tekinthető, hiszen egy felnőtt kapcsolatban mindkét fél dolgozik, ha otthon vannak, sokszor akkor is hasonlóan nehéz feladatokat látnak el a család érdekében.

when-not-to-get-ex-back

A szabadidő lecsökken, a hétköznapok unalmasak, a programok ritkák. Nem csoda, ha egy idő után magától értetődőnek vesszük a körülményeket, megszokjuk az általános jót, és akár évekre is belesüppedünk egy-egy helyzetbe.

A megszokás orvoslása.

Mint minden problémát, úgy természetesen a megszokást is úgy a legkönnyebb orvosolni, ha nem hagyod, hogy beköszöntsön.

Törekedned kell rá, hogy a szürke hétköznapok egyszerűen ne befolyásolják az érzelmeiteket, és még véletlenül se vegyétek magától értetődőnek a kapcsolatotokat.

Ha már felütötte a fejét a megszokás, minél előbb kezdjetek tudatosan tenni ellene, nyugodtan beszéljétek is meg az aggályaitokat.

Kiváló ötlet például, ha egyik hétvégére te, a másikra pedig a kedvesed szervez közös programot, randevút. A hétköznapokat is pörgessétek fel, ne csak a tényleges szabadnap szóljon kettőtökről.

Második probléma: elidegenedés

Az elidegenedés nagyon hasonlít a megszokáshoz, ám némileg mégis különbözik tőle, ugyanis alapjaiban befolyásolja az érzelmeket.

Míg utóbbi esetén a szerelem lényegében nagyon erős szeretetté alakul át, addig az elidegenedés során éppen ezen a ponton veszít erősségéből a kapcsolat.

Emiatt sokkal könnyebb a megszokást orvosolni, hiszen ott az alapok tökéletesek, csupán rájuk rakódott néhány réteg unalom és hétköznapi szürkeség.

Persze, bizonyos szintig az elidegenedést is lehet kezelni, de jellemzőbb, hogy a felek inkább pontot tesznek az ilyen kapcsolatok végére ahelyett, hogy igyekeznének helyreállítani azt.

Hozzászólások:

2 thoughts on “Módszerek, amikkel a szakadék széléről is visszahozhatod a kapcsolatodat”

Comments are closed.