EGY KÍNAI VÁLLALAT 3 ÓRA ALATT RAKTA ÖSSZE A VILÁG ELSŐ 3D NYOMTATOTT VILLÁJÁT!

A kínai Xian, tartományban épült fel a ZhuoDa vállalat projektje. Az első 3D nyomtatóval készített villáról három dolog mondható el: rekord idő alatt épült, fényűző és időtálló!

Az első 3D nyomtatott villa meglepően hamar, mindössze 3 óra alatt épült fel. Összeállításának technikája leginkább a LEGO-ra emlékeztetett, meglepően egyszerűen, mégis elképesztően hatékonyan “dobták” össze az épületet.

nyomtatott villa

A villa lényegében szállítható és tetszés szerint bárhol összeállítható, hiszen alkotóelemeit előre legyártva, külön-külön szállítják a megrendelő címére, ahol néhány óra alatt kulcsrakész állapotóra varázsolják.

nyomtatott villa 1

A teljes gyártási folyamat nagyjából 10 napot vesz igénybe, így a rekord sebesség nem csak összeállítás, de elkészítés tekintetében is megállja a helyét. Ehhez mérten persze az ára is meglehetősen borsos, négyzetméterenként 1 millió forintról indul a licit!

3D-printed-villa-by-ZhuoDa-2-537x358

A ház nem csak ultrarövid idő alatt készült el, de meghökkentően biztonságos is. A gyártó szerint az erős földrengéseknek is ellenáll, valamint egy újszerű gyártási technológiának köszönhetően, a falakat alkotó alapanyag tűz és vízálló is. Az építőanyagokat ipari hulladékból készítették, melyeket újrahasznosítottak és természetesen mentesítettek minden ártalmas vegyszertől.

nyomtatott villa 3

Többeket talán megdöbbent, de ez a villa még legalább 150 évig állni fog akkor is, ha senki sem ügyel a karbantartására!

Hozzászólások: