Mitől lesz valakiből igazi nő?

?Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába.?  Karinthy mondataiból lehet megérteni azt az alapigazságot, hogy a férfi a nőtől lesz férfi, a nő a férfitől lesz nő.

aniblogger

Manapság azonban ezek a szerepek fel-felcserélődnek. Ennek eredményeként nem működnek a házasságok, válnak el a házastársak és hódít egyre nagyobb teret a szingli életmód.  Faragó Melinda írónő könyvében arra világít rá nagyon szemléletesen, hogy térjünk vissza eredeti szerepünkhöz. De mi is az eredeti szerep? Nagyon egyszerű. A nő csábít és a férfi hódít. És nem fordítva!

A nő felébreszti a férfi vágyát, aki ennek érdekében meghódítja leküzdve az adódó nehézségeket, álmai asszonyát. A férfi csak akkor maradhat meg eredeti szerepénél, ha övé marad az aktív, cselekvő magatartás. Ha nem veszi el ezt tőle a nő, akié a passzív magatartás.

A nőktől manapság sok férfias tulajdonságot elvárnak. A nőnek teljesítenie kell a munkahelyén, sokszor akár vezető pozícióban is. Azonban egy erős egyéniségű nő is meg tudja tanulni, hogy minden körülmények között nő maradjon.

A nő feladata volt mindig is a családi fészek melegének biztosítása, míg a férfié a család anyagi biztonságának megteremtése.

Azoknál a házaspároknál, ahol értelmi vagy anyagi fölényben van vagy kerül a nő, ott a férfi részéről kisebbrendűségi érzések kezdenek kialakulni. Ez pedig a szexuális és érzelmi életükre is negatív hatást fog gyakorolni.

 

Milyen egyéb problémák jelenthetnek meg a házasságban?

Például komoly gondot okozhat, ha a férfi folyamatosan kritizálja párját. A nők ilyenkor hajlamosak magukban keresni, sőt szinte azonnal meg is találni a gondot. Ettől önértékelésük jelentős csorbát fog szenvedni. Azonban ha egy nő kellő önismerettel és önbizalommal rendelkezik, ez nem fog bekövetkezni, mert csak és kizárólag a valós kritikákat fogja figyelembe venni. És mivel ez valós kritika, nem fogja megingatni saját magában vetett hitét. Sőt akár megpróbálkozik ezen javítani, mindennemű rossz érzés nélkül.

 

Ha azonban a férfi szándékos vagy ártatlannak szánt kritikája a nőnél önértékelési zavarokat vált ki, ezt a férfi megérzi és már nem lesz érdekes számára a nő. Nekünk nőknek minden körülmények között meg kell őriznünk női méltóságunkat és kisugárzásunkat.

A nőiességet igenis értéknek kell tartani! (függetlenül a külső adottságainktól, sikereinktől, tehetségünktől)

A fentiek hiányában elkezdődnek a játszmák. A nő vagy arrogáns lesz, férfi szerepet kezd betölteni vagy alárendelődik. Ha a nő bekerül a férfi szerepébe természetesen a mellette élő férfi már nem fog tudni férfiként működni.

Hozzászólások:

One thought on “Mitől lesz valakiből igazi nő?”

Comments are closed.