Lenyűgöző szépségtippek napraforgó olajjal

3336090-300x336

A napraforgó olaj nem csak a konyhában használható fel. Nem is gondoltuk volna, hogy a szépségápolásban is lehet csodaszer, ugye? Pedig képzeljük el, és mi most eláruljuk azt a 4 felhasználási módot, amiről eddig még nem tudott senki!

1. Hidratáló

E-vitamin tartalmának köszönhetően beszívódik a bőrbe és ott, a szövetek között fejti ki hidratáló hatását. A legjobb módja a felhasználásának, ha egy pár csepp olajat adunk a már jól bevált arckrémünkhöz.

2. Ránctalanító

Mivel az E-vitamin erős antioxidáns, így segít a sebzett gyökök gyógyulásában. A legtöbb ránctalanító is tartalmaz E-vitamint kollagént, így a napraforgó olaj egy tökéletes választás, ha fiatalodni szeretnénk. Hetente párszor masszírozzuk a kényes bőrbe pár cseppet.

3. Gyulladásgátló és antibakteriális hatás

Egy amerikai orvosi központ szerint a bőrön jelentkező vöröses foltok, szárazság és fertőtlenítés céljára tökéletes az olaj. Omega-6 zsírsavainak köszönhetően a bakteriális problémák kiváló orvoslója.

4. A bőr védelme

Ha egy kiváló hidratáló és bőrvédő kencét szeretnénk, minden este masszírozzuk a bőrünkbe, ami már az első hét után megmutatja az eredményt.

Tippek a felhasználáshoz:

Ahhoz, hogy megfelelően tudjuk alkalmazni a napraforgó olajat fontos tudni néhány dolgot!

1. A fürdés utáni megpuhult bőrön, valamint a nedves arcbőrön érhetjük el a legnagyobb hatást. Így gyorsan felszívódik, a tápanyagok pedig mélyebbre hatnak.

2. A szem alatt használva igazán látványos változást érhetünk el. Ügyeljünk arra, hogy szembe semmiképp ne kerüljön!

3. A legcélszerűbb alkalmazása a masszírozás és a krémmel való keverés.

4. Egy kád forró vízbe csepegtetve pár csepp olajat igazán hidratáló, kényeztető érzést eredményez.

Hozzászólások: